МВР започва разследване на "Златния гьол": "Вече няма да има милиони за хора с прякори"

2791
МВР започва разследване на "Златния гьол": "Вече няма да има милиони за хора с прякори"
Снимка: БГНЕС

МВР започва разследване на т. нар. "Златен гьол" и по-конкретно - на цялостния начин, по който е стопанисван години наред обектът на ГКПП "Капитан Андреево". Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който инспектира работата на пункта в четвъртък.

"Държавата ще поеме контрола върху "Златния гьол" и милионите, които се изливат от този гьол в джобовете на хората с прякори, вече няма да се изливат, а ще остават в българската държава и при българските граждани", каза той.

Явор Гечев за "Златния гьол": Десетки милиони вече ще влизат в бюджета на държавата

„Нищо конкретно не е наложило да прекратим договора с частната фирма, която стопанисваше „Златния гьол“. Това е част ...

"Очаквам да приключи над 10-годишната експлоатация на този обект от частни ръце. Странно е защо след като НАП констатира редица нарушения, в МВР няма нито една преписка. МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван този обект. Редица касови апарати не бяха свързани със системата на НАП", допълни Демерджиев.

Според него отговорни за това, че МВР досега не е предприело действия, били предишните управляващи. "Питайте хората, които са управлявали МВР – няма разследване. Първо, действията на НАП, които са били частични, са странни за мен. Направих щателна проверка в МВР, няма нито едно производство по този повод. Преди да се разследва едно престъпление, някой трябва да събере данни и те да се внесат в прокуратурата. Това не е направено", каза още министърът.

„Това е първата и много важна задача. Странно е защо предходният кабинет не успя да се справи с нея. Втората поставена задача е да се развие пунктът. Трябва да се пусне трета лаборатория, която да обработва товарите, идващи от Турция, както и нова лаборатория в Лесово. Те ще се управляват от държавата", допълни Демерджиев.

Предвижда се и изграждане на жп линия Пловдив – Ямбол, както и отсечка от магистрала „Марица“ до Лесово. Ще се пуснат и нови три линии за пътнико- и товаропоток, което според министъра значително ще облекчи ситуацията.

Гечев: Държавата ще упражнява дейността на "златния гьол", пуснахме предизвестие на фирмата

Държавата ще упражнява дейността на "златния гьол". Това каза министърът на земеделието в служебното правителство Явор Гечев пред журна...

Вчера служебният министър на земеделието Явор Гечев заяви, че държавата вече ще упражнява дейността по дезинфекция на границата с Турция, свързана с т.нар. „Златен гьол“. През последните десет години това се извършваше от частната фирма „Пи. Еф. Си.“. Договорът с нея бе сключен през 2013 г. и изтича на 12 март, но сега тя ще получи двумесечно предизвестие за прекратяване. На нейно място ще бъде направена фирма, която ще се управлява от поне 5 институции – сред тях са Министерство на транспорта, НАП и Национална служба „Полиция“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика