На 18 май НС ще гласува ветото и избора на Русинова

453
На 18 май НС ще гласува ветото и избора на Русинова
Снимка: БГНЕС

В сряда – 18 май ще бъдат гласувани кандидатурата на Зорница Русинова за нов социален министър и ветото на президента. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той коментира, че не познава лично Русинова, но е слушал много за нейните професионални качества. "Тя отговаря за европейските фондове, свързани със социалната политика и се справя прекрасно", похвали я той, цитиран от БГНЕС.

Заместник на Калфин става социален министър

Досегашният заместник социален министър Зорница Русинова ще седне в стола на подалия оставка Ивайло Калфин. Това обяви премиерът Бойко ...

Цветанов поясни, че е заявявал само, че Томислав Дончев може да бъде евентуална кандидатура за социален министър. Относно това, че излиза, че той сам е решил да търси подкрепа за Дончев, без самият Дончев да подозира, Цветанов отрече и обясни, че всичко, което се прави, се съгласува.

Той обвини медиите, че искат да създадат интрига по темата. Всичко е наред, увери председателят на ПГ на ГЕРБ. Не на последно място Цветанов обясни, че трябва да се направи абсолютна единна позиция между ГЕРБ, ПФ и РБ, за да може действително да има стабилност в управлението и достатъчно сериозна парламентарна подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика