Националистите на Расате окупираха сградата на ЦИК

50442
Националистите на Расате окупираха сградата на ЦИК
Снимка: БГНЕС

Представители на националистическата формация "Български национален съюз – нова демокрация" (БНС-НД) с лидер Боян Расате окупираха заседателната зала и един от работните кабинети на Централната избирателна комисия. Причината е решение на ЦИК да спре техен предизборен клип.

По думите на Боян Расате от комисията многократно ощетявали съюза.

ЦИК за ВАС: Не знаят как да ни ползват сайта, няма нередовни секции

Върховният административен съд (ВАС) не е проверил както трябва информацията на сайта за ЦИК относно секциите в Турция. Това заяви гово...

"Настояваме за среща с представител на ЦИК за отмяна на решението за спирането на нашия клип и най-вече за равнопоставеност, защото има двоен стандарт", заяви още лидерът на БНС-НД, предаде Нова тв.

"По време на заседанието на ЦИК група хора са влезли незаконно в сградата на НС, които са били 17 на брой и са се опитали да нахлуят на етажа на ЦИК. Те не са успели да нахлуят, в момента се намират в едно помещение и по-насетне казусът ще се разисква от правоохранителните органи от НСО, тъй като в тази сграда не може да се влиза по този начин", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

От своя страна Тони Баждаров, водач на листа на Българския национален съюз за пазарджишки избирателен район заяви: "Нашите представители са нахлули в ЦИК, за да изразят протеста си след несправедливото решение на ЦИК, което с едни аргументи забранява излъчването на наш предизборен клип в електронните медии, но със същите аргументи, даже в по-голяма степен могат да се изразят на клипа на ДПС, но за тях такава санкция няма".

В сградата е пълно с полиция, а пред нея са спрени няколко автомобила на органите на реда. Достъпът на журналисти до помещенията е забранен, тъй като днес няма парламентарен ден, заявиха от охраната.

Спреният клип на БНС-НД:

Днес изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът, в който лицата, които не желаят да гласуват по постоянен адрес, могат да подадат заявление за гласуване по настоя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика