Най-вероятно петима души ще осъществяват контрола над СРС

18321
Най-вероятно петима души ще осъществяват контрола над СРС
Снимка: БГНЕС

Имената на членовете на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства (СРС) ще бъдат ясни през следващия месец. Тогава Народното събрание ще ги избере. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения Димитър Дъбов, предаде Агенция "Фокус".

На заседание на комисията днес бяха изслушани петимата кандидати - Бойко Рашков, Георги Гатев, Илия Ганев, Огнян Атанасов и Огнян Стоичков. Изслушването се проведе в две части – открита и закрита. След изслушването парламентарната комисия взе решение да предложи на Народното събрание да избере петимата кандидати за членове на Националното бюро за контрол над СРС.

Делото срещу Цветанов продължава догодина

Делото срещу бившия вицепремиер и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов по обвинението, че не е позволил използването на СРС срещу бив...

„Кандидатите проявиха професионализъм и компетентност. Нямаме забележки по отношение на който и да е от петимата кандидати и ги предлагаме на народното представителство да бъдат утвърдени за членове на бюрото”, каза Дъбов.

„През януари ще ги чуем още веднъж. В закритата част се получи изключително интересна дискусия от съдържателна гледна точка по отношение на СРС-та, които се използват от специалните служби, в дейността на криминалната полиция и т.н. Един разговор, който ще продължи през януари. Заедно с това членовете ще докладват за дейността си да работят”, посочи Дъбов. Той уточни, че бюрото вече има утвърден бюджет и от 1 януари 2014 г. би трябвало да започне да работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика