Найденов и Вигенин също ще се борят за лидерския пост в БСП

2465
Найденов и Вигенин също ще се борят за лидерския пост в БСП
Снимка: БГНЕС

Ангел Найденов и Кристиан Вигенин се включват в битката за лидерския пост в БСП. Това стана ясно от пресконференция на левицата.

До момента има 28 номинации за председател на БСП, като 11 са новите имена, сред които-Ангел Найденов, Антон Кутев, Атанас Петков, Ваня Добрева, Георги Пирински, Иван Иванов, Кристиан Вигенин, Радослав Каратанчев, Стефан Василев, Таско Ерменков и Явор Куюмджиев.

Миков: БСП е единствената, която автентично изразява интересите на мнозинството

БСП е на кръстопът и избира дали да върне доверието на хората или да бъде един от многото политически проекти. Социалистическата партия...

До провеждането на редовния 49-ти конгрес остава 1 месец и 1 ден.

От друга страна лидерът на БСП Михаил Миков съобщи, че правителството се готви да направи промени в срокове за концесиониране. „Говори се за 100-годишни срокове за концесиониране. Винаги сме били сигурни в компрадорския характер на днешното управление, но такъв тип решения за пореден път показват, че правителството разглежда България като бананова република от друг континент, само че у нас не растат банани”, категоричен е Миков. Той допълни, че такива срокове са абсурдни и лишават държавата от най-ценното-ресурсите, които са естествени монополи, като пристанища и летища.

Запитан каква оценка дава за кабинета „Орешарски” Миков заяви, че трудно може да се даде еднозначна оценка. Той подчерта, че кабинетът „Орешарски” функционираше в условията на правителството на малцинство и в обстановка, когато социалното замразяване, е трябвало да се преодолее с редица социални мерки. „Имаше редица законодателни въпроси, които не можаха да бъдат решени поради отсъствието на мнозинство в парламента. Имаше и решения, които предизвикаха обществено недоволство, бяха силно експонирани и накърниха моралния образ на управлението”, призна лидерът на БСП, цитиран от БГНЕС.

Миков отбеляза, че спрямо социологическите проучвания в последните месеци БСП е единствената партия, която вдига доверието сред гражданите. „Всички други партии падат надолу, включително и ГЕРБ. Не може да не ни радва променената тенденция. Нестабилността в управляващата коалиция, непопулярните крайни тежки десни марки, които удрят нови слоеве в българското общество, корупционните практики, несправяне с проблемите на бежанците очевидно са причина за осъзнаване на неспособността на днешното управление да се справя с проблемите пред страната”, каза още той.

17 кандидати за лидер на БСП

По-малко от два месеца преди конгреса на БСП, на който ще се проведе избор за нов партиен лидер, вече има 17 номинирани за поста. Изд...

Лидерът на левицата коментира и скандала около досиетата „Панама”, като заяви, че България не може сама да реши въпроса с офшорните фирми, а трябва на европейско равнище да се инициира диалог и дискусия за постепенното затваряне на тези данъчни убежища. „Все по-ясно става, че там се репатрират свръх печалби или се избягва данъчно облагане. „Панама лийкс” доказва, че въпреки ниските данъци пак се получава репатриране на печалби или средства към данъчни убежища”, допълни Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика