Нинова е притеснена от предложената дата за избори

3510
Нинова е притеснена от предложената дата за избори
Снимка: БГНЕС

Датата 11 юли крие риск за ниска избирателна активност. Това заяви Корнелия Нинова, след като върна мандата на президента Румен Радев минути, след като той ѝ го връчи.

"Слави Трифонов заяви, че искат избори, за да имат по-голяма легитимност. Знаете, че абсолютно мнозинство е невъзможно. Готови сме за избори, ние правихме само преди месец“, посочи тя и даде прогноза, че левицата ще има по-добри резулати на предсрочния вот.

„Резултатите не бяха добри, очакваме да ги подобрим. Ние сме партия, която взима решенията си чрез колективни органи. Не съм нито Бойко Борисов, нито Слави Трифонов да информирам обществото какво ще прави партията по Facebook. Събираме си колективните органи, съгласно Устава на БСП. Решение за участие на наши министри в правителство, каквото и да е то – наше, друго или служебно, взема единствено Националният съвет на партията, в който участват 180 човека от структурите в страната. Ще го свикаме, когато проведем разговори с президента и получим конкретика по отношение на неговите намерения за имена“, подчерта Нинова.

Тя допълни, че за съжаление започват процедурата отначало. „Казвам за съжаление, защото тя отнема много време. Сега трябва да я забързаме отново и то в летния период да редим листи“, коментира Нинова. Попитана какво е усещането ѝ за това дали след предсрочните избори ще има правителство, лидерът на БСП отговори: „Не е хубаво в политиката да работим с усещания. Хубаво е да работим с приоритети, важни за България. Да говорим с факти. Няма да говорим с усещане, а с желание и воля след следващите избори да има стабилно правителство, защото се задълбочават социалната, икономическата, здравната криза. Предстоят зимни месеци след изборите, така че се надяваме разумът да надделее. Разбира се това не означава задкулисие и безпринципни сговори на тъмно. Означава държавнически разум за бъдещето на България“.

Нинова взе и върна мандата на президента, страната отива към предсрочни избори

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на третата по численост парламентарната група в 45-ото Н...

На въпрос дали е готова да стане служебен премиер, Нинова отговори: „Това беше хубава шега“.

"Даваме си сметка за това, както и за отговорността, която имахме с третия мандат. Дали е справедливо, или не да бъде връчен на нас третият мандат, решава единствено президентът Радев, съгласно Конституцията на България. Що се отнася до това, че БСП е в изолация в парламента, позволете да ви коригирам – нещо много лошо е от това“, коментира Нинова.

По думите ѝ нито една партия в парламента не си е говорила с другите партии, нито помежду си.

„Това е лошото за България – в този парламент нямаше диалог. Надделя партийното его, личният егоизъм, желанието да се отиде спешно на избори, за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация. Знаете, че още от началото, когато започнаха мандатите, заявихме подкрепа за втората сила за 4-5 неща“, подчерта още лидерът на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика