X
 
 

Нинова: Формира ли се нова коалиция между ГЕРБ, ДПС И ВМРО?

1253 4
photo of Нинова: Формира ли се нова коалиция между ГЕРБ, ДПС И ВМРО?
Снимка: БГНЕС
Стратегическото за България решение за F- 16 ще се вземе от ГЕРБ, ДПС и ВМРО - прилича ли това на нова управленска коалиция, попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Уважаеми български граждани, днес наистина е важен ден за България. Рядко в парламента се взимат такива стратегически решения с дългосрочен резултат. Гласуването изглежда е вече предрешено. Вероятно това решение ще мине.

Цветан Цветанов: Ценя експертните качества на Румен Радев и оценката му за F-16

Ценя качествата на летеца на Румен Радев, който дава експертиза, че най-доброто е F-16. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Ц...

По начина, по който българското правителство проведе тази процедура, убедена съм, злепостави американските ни партньори от САЩ.

Второ, злепостави България пред европейските ни партньори, като отказа разговори с държави-членки на ЕС, европейски фирми за продължаване на тази процедура.

Трето, може би най-важното – без да знаем с колко надхвърля решението на НС“, допълни Нинова. По думите ѝ това взема неопределено количество пари от всички български данъкоплатци в разрез с решението на парламента.

ДПС изрази подкрепа за стартиране на преговорите за F-16

ДПС категорично подкрепя решението и ще гласуваме „за“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на дебатите п...

„Тази процедура и това решение добави допълнително вода в мелницата на междуинституционалната война "управляващи – президентска институция".

Четвърто за държавността – тежък удар, след като изпълнителната власт кара законодателната да ѝ даде правомощия да не изпълнява законите на България. Решението на парламента, взето през 2018 г., има силата на закон.

Днес, ако бяхте по-умни, може би трябваше да предложите да отменим онова решение и да приемем друго, а не да дадем правомощия да се нарушава закона на държавата.

Последен ефект – това стратегическо за България решение ще се вземе от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Прилича ли това на нова управленска коалиция в политическото пространство на България? Това исках да кажа на българското общество, на българските граждани. Позицията на БСП, колкото и да се опитвате да очерняте, е последователна“, допълни лидерът на БСП.

БСП: От ГЕРБ искат празен чек за изтребителите, остава привкус и на външен натиск

"Отговорността за модернизацията на българската армия е на мнозинството и днес вие сте на прага на провал. Искате от нас решение, с ко...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Допълнение 4 Допълнение преди 7 месеца Профил на трол?
  Нинова: Формира ли се нова коалиция между ГЕРБ, ДПС И ВМРО от която БСП е изолирана ?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  GOOGLE казва КОЙ управлява България - Поставете в [google.com >> Images] думичката ... мафиот ... и ще се скапете ! Обещано, твърдо обещано .
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  ГЕРБ са ортаци с ДПС (Петата колона) и Каракачанина, който има гръцко национално съзнание и това е причината този гъркоман да е национален предател !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Иван Вазов - Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх . >> За да могат днешните УПРАВНИЦИ-ПРЕДАТЕЛИ да те раздават на парче !