Нинова обеща повече българчета, ако БСП спечели изборите

2811
Нинова обеща повече българчета, ако БСП спечели изборите
Снимка: БГНЕС

Раждане и отлеждане на повече българчета в България и намаляване на бедността. Тези цели постави пред партията си лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация за началото на новия политически сезон.

Тя обясни, че е сигурна и обеща, че социалистите ще управляват държавата след предсрочните парламентарни избори.

Депутатите отрязаха БСП: Мораториумът върху строителството на "Белене" остава

Депутатите не приеха предложението на БСП за вдигане на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене". Социалистът Таско Ерменков з...

„Мнозинството в това НС сложи програмата на кабинета на Бойко Борисов. Това бяха две загубени години за България, две безплодни години за народа. Мнозинството беше създадено с една голяма цел-реформи и ги направи-пенсионна, здравна, образователна и съдебна, но не видяхме резултат от тях. Да се опитаме да ги оценим от гледна точка за онези, за които ги направихте. Смятате ли, че някой българин днес е по-добре, по-доволен и има по-добро здравно осигуряване, че плаща по-евтини лекарства или не плаща под масата, когато отиде в болницата? Ние не смятаме, че е така”, изтъкна Нинова.

В пенсионната реформа, тя запита, днешните пенсионери получиха ли по-високи пенсии, а бъдещите какво получиха и отговори-по-висок стаж и увеличена осигурителна вноска. „В образователната реформа-побъркахте учителите, децата, директорите с нови учебни програми, по-малък бюджет. В съдебната реформа-имат ли чувството хората, че е повишена справедливостта, че битовата престъпност е по-малка?”, зададе още въпроси лидерът на БСП.

Корнелия Нинова изтъкна, че ГЕРБ заложиха 16 млрд. лв. нов дълг, увеличиха акцизи, такси и винетки. „Гордеете се с 1 млрд. лв., излишък, но почувства ли от това народът нещо? Почувства ли, че живее по-добре заради тази финансова стабилност, както вие я наричате? Живее ли днес народът ни по-добре след управлението на Бойко Борисов, нека народът отговори? Някои сигурни живеят-онези десетина фирми, които получават всичко в българската икономика, но млади семейства, работници, интелигенция, хора с увреждания, учители - не. Министрите на отбраната и здравеопазването, както и кметът на Пловдив сигурно живеят по-добре, но са обвиняеми за далавери, но пациентите, военните и жителите на Пловдив-едва ли”, убедена е Нинова.

Тя коментира, че и външната политика на Бойко Борисов е предателство на националния интерес, като даде за пример Ирина Бокова, СЕТА, санкциите срещу Русия, цялостната политика на послушание към Меркел и ЕНП по отношение на бежанците. Народът каза не на това, смята Нинова.

БСП: ГЕРБ използва зимата като предизборен инструмен

Месец преди изборите природните явления се превръщат в предизборно оръжие за управляващите. Това е стратегията на страха. Тя беше залег...

„Уж искате да отговорите на народната воля за референдума, имахте 2 месеца за това. Кого мислите, че ще заблудите, че това е вашето желание? Интересът тук е друг и хората го разбират”, каза лидерът на левицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика