X
 
 

Нинова упрекна премиера в тежки зависимости по повод избора на Гешев

1606 5
Нинова упрекна премиера в тежки зависимости по повод избора на Гешев
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
С упрек към премиера в зависимости, лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в кулоарите на праламента решението на прецидента да върне кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Според нея няма политически мотиви в решението му, а конституционни. "Той изпълни дадената му от Конституцията възможност", заяви тя и използва случая да припомни позицията на БСП, изразена преди 3 месеца, че "състезание с един участник не е истинско състезание и че единственият човек, който можеше да осигури истинско състезание е премиерът Борисов". Надявахме се, подчерта тя - Борисов да прояви здрав разум и да внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му позволиха тази смелост. За нас той е участник в договорката за издигане на един единствен кандидат", заяви Нинова. "БСП в такива договорки не участва и законът не ни дава право нито да предлагаме, нито да въздействаме в процеса", добави тя. 

Обръщайки се към лидерите на другите партии Нинова призова: "Не упражнявайте партиен натиск върху членовете на ВСС за партийни, икономически или лични интереси. Те са висши магистрати и трябва да действат водени единствено от закона, вътрешните си убеждения и съвестта си. Нека те да решат оттук нататък как да процедират".

Каракачанов: Да не драматизираме, ВСС ще потвърди решението за Гешев

Нека да не драматизираме решението на държавния глава Румен Радев за неподписването на указа за назначаването на Иван Гешев за нов глав...

Запитана дали ще пусне на среща при премиера хората, които вчера обяви, че били репресирани от властта, след като той заяви готовност лично да се заеме със случая, ако има такова нещо, Нинова бе категорична: „Тези плоски номера – не на нас!“ и поясни: „Човекът, който създаде този модел, който изпраща държавните институции на тези проверки и за това мачкане, сега се явява спасител. Този номер го играе 10 години. Не на нас тези номера! Той ги праща, той ще ги спасява – някъде другаде да ги играе тези“.

Actualno.com

Етикети:

 • Винету-ець деее... 4 Винету-ець деее... преди 3 месеца Профил на трол?
  Упсььь...Техноимпекската кака пак е станала с гъза нагоре...!
 • Баце....„Тези плоски номера – не на нас!“ 3 Баце....„Тези плоски номера – не на нас!“ преди 3 месеца Профил на трол?
  Ама АУуу...кУУрнелкеее...що се пенявиш толкова ма?Колко пъти трябва да те "одрусам" за да мирясаш кат предшественика ти ГЕЙЧОсерГЕЙЧО?Ма много си напориста...тоя навик май ти е останал от приватизацията на Техноекспортстрой...Я оди да се БРИМЧИШ У ЛЕВО на бел кон ма шафрантийо...!
 • ciklop50 3.1 ciklop50 преди 3 месеца Профил на трол?
  Това е пак Глупака Циклоп !
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Гешев Гестапото е само една дребна пионка на Лоеното Прасе Дебелянчо ! Прасето Дебелянчо е болно от африканска чума и трябва да бъде загробено - с почести организирани от ДПС . Назначаването на Гестапото и единодушието на ВСС са уредени и договорирани от ДПС !
 • Мафията е на власт 1 Мафията е на власт преди 3 месеца Профил на трол?
  Именно прокуратурата е тази, която осигурява чадър над престъпността. Не е ли показателно, че именно прокуратурата беше тази институция, която покровителстваше разграбването на КТБ.