Нинова за евентуална коалиция с АБВ: Рано е да се каже

10541
Нинова за евентуална коалиция с АБВ: Рано е да се каже
Снимка: БГНЕС

Местните избори са различни. За всеки район има отделен модел. Това коментира депутатът от БСП-Лява България Корнелия Нинова. Тя не изрази мнение по отношение на евентуална бъдеща коалиция между АБВ и БСП. Разговорът тепърва предстоял.

Не сме високомерни и не сме изолирани, категорична беше още депутатът в ефира на БНТ. Тя допълни, че предложенията на "червените" се подкрепят от шарено гласуване в Народното събрание. Освен това промяната в БСП била започнала, но все още не завършила.

БСП постави условие на АБВ за партньорство - напускане на четворната коалиция

БСП ще приеме подадената ръка от президента Георги Първанов, ако АБВ напусне четворната коалиция. Това реши Изпълнителното бюро на Леви...

Коалицията с АБВ според Нинова била логична. Представителката на БСП-Лява България допълни, че според нея процесът на разделение в партията е приключил и че не очаква нови бягаства към формацуията на Георги Първанов.

Има предложения, които бихме подкрепили, има неща, които БСП подкрепя от години, целта, които си поставяме, е еднаква – повече пари за пенсии. По този начин депутатът коментира пенсионната реформа. Тя допълни, че БСП и управляващите гонели тази цел по различни начини - едните с увеличаване на стажа и възрастта, а другите чрез идеи как да се увеличат парите в НОИ.

Според Нинова било време да се увеличат пенсионните вноски, тъй като през последните години те само се намалявали. В резултат 22 млрд. лв. останали в работодателите.

 

Първанов: Коалицията се движи по острието на бръснача

Коалицията засега се движи по острието на бръснача. Тези плаващи мнозинства, които се образуват по спорните въпроси, лично мен, не ме о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика