Няма да участваме в изпълнителната власт, обещават от новата партия с кадри на ГЕРБ

2155
Няма да участваме в изпълнителната власт, обещават от новата партия с кадри на ГЕРБ

Създаваме чисто нова формация, която няма нищо общо с ГЕРБ, освен че към нея се присъединяват бивши кадри на ГЕРБ. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият депутат от партията на Бойко Борисов Емил Димитров, известен с прякора си Ротманса.

По думите на Димитров новата партия, чиито лица са той и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, ще кандидатства за членство в Европейската народна партия (ЕНП). Там в момента членува ГЕРБ.

Димитров каза още, че са водени разговори с настоящи кадри на ГЕРБ, които обаче са недоволни от управлението на партията. Те ще решат дали да напуснат и да дойдат при нас, каза бившият депутат. Той допълни, че структурата на управление на новата партия ще е хоризонтална, без лидери, тъй като „сме се нагледали на месии и гурута”.

Финансирането на новата партия ще се осигурява лично от Димитров „в началото”. Той ще плати за залата, където ще се състои учредителния конгрес на партията в края на следващата седмица – 30 или 31 август.

„Ние, от инициативния комитет, декларираме, че ще се самолустрираме. Никой от нас няма да участва по никакъв начин и по какъвто и да е повод в изпълнителната власт. Затова и призовахме останалите партии да направят същото”, каза Димитров. Той допълни, че са водени разговори, но предварителни, за сътрудничество с ВМРО и „Модерна България”.

Запитан за тефтерчето със записките на Златанов съдържаше указания и бележки, включително за това кой да бъде „ударен”, Димитров коментира: „Коментирал с Борисов, че има съмнение, че тези неща се случват. За съжаление се оказа, че са се случвали. Във връзка с тефтерчето, бяха разпитани всичмки, които фигурират в него. Аз съм казал каквото знам, останалото е работа на прокуратурата”.

Относно раздялата на Бойко Борисов с Искра Фидосова коментарът бе: „Трябваше да избие предпазен клапан. А основният клапан остана (бел. ред. - визира се Цветан Цветанов). Изби предпоследният бушон”.

Кой е Емил Димитров

Емил Димитров беше обвинен в конфликт на интереси от КПУКИ заради прокарани текстове в Закона за лова и опазването на дивеча, Закона за здравето и Закона за тютюнопушенето. В третия закон Димитров е внесъл поправка, с която е отменена забраната в Закона за здравето за тютюнопушене на обществени места. Частният интерес на Димитров води до облага за фирмите на майка му и съпругата му, които търгуват с тютюневи изделия.

Името на Емил Димитров, известен и като Емо Ротманса, изплува в скандала с продадени на безценица държавни земи в Несебър, известен като "Дюнигейт". Разследващият сайт "Биволъ" разкри, че през 2011 година Емил Димитров е започнал процедура за купуване на терен от 2,5 декара, собственост на държавата. Този терен в Несебър му е бил нужен, защото се намира между друг имот, получен със заменка, и неговия хотел "Хавай". Единственият обект, който се доближава до басейна, построен на държавната земя неизвестно с какви строителни книжа, е "язовир" или "друго хидротехническо съоръжение".

Срещу Емил Димитров започна и разследване за изборна измама. Разследването започна след репортаж на Нова телевизия, в който нагледно се показва как в хотел на Димитров в Етрополе се организира семинар, в който се разясняват "тънкостите" на привличането на гласове с обещания за плащане на пари, равни на минималната заплата у нас.

Димитров се прослави и с репликата: "България е наша, гората е наша, ще правим каквото си искаме, с вас или без вас".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика