"Нова Република": Борисов да каже дали подкрепя Сидеров за Евразия

5311
"Нова Република": Борисов да каже дали подкрепя Сидеров за Евразия
Снимка: БГНЕС

Обръщаме се към премиера Бойко Борисов и другите лидери на т.нар. "Обединени патриоти" с призив категорично да се разграничат от позициите на Волен Сидеров за преразглеждане на членството на България в ЕС и НАТО.

Това се казва в позиция на политическия съвет на дясното обединение "Нова Република", която беше представена на нарочна пресконференция днес (7 юни).

Припомняме, че наскоро лидерът на "Атака" и един от основните партньори на правителството Волен Сидеров изрази мнение, че бъдещето на Европа е в евразийски проект, а членството на България в ЕС и НАТО трябва да се подложи на анализ.

От Нова република подеха инициатива за край на сделки тип "клуб Бояна"

С нарочно писмо до председателя на Народното събрание Димитър Главчев и до премиера Бойко Борисов партия Нова република предложи два за...

"Поздравяваме Борисов за активната европейска политика на правителството и стремежа за бързо присъединяване към Еврозоната и Шенген, но сме крайно обеспокоени от изказванията на Сидеров", заяви представителят на"сините" Цецка Бачкова. По думите ѝ те са лош сигнал към европейските партньори на страната.

В същото време дясното обединение изразява загриженост от липсата на прозрачност и политическа отговорност в процеса на избор на парламентарната квота на Висшия съдебен съвет. "Проведените преки избори за съдийската квота на ВСС показаха, че българските съдии осъзнават отговорността си за изграждане на почтена и независима съдебна власт и са готови да бъдат част от процеса на радикално реформиране на българско правосъдие", пише в позицията на "Нова Република".

Според бившия депутат от формацията Петър Славов сега цялата отговорност е в ръцете на парламентарно представените политически сили. "Те трябва ясно и публично да покажат дали са пазители на корупционното статукво или отговорни държавници. Настояваме за пълна публичност на избора на членове на ВСС, в т.ч. и на мотивите за номинациите, за отхвърляне на порочния принцип на разпределение на партийни квоти и за недопускане на кандидати на мафията в новия състав на ВСС", каза той.

По думите му обаче вместо това се вижда внесен от представители на управляващото мнозинство, "откровено противоконституционен законопроект, ограничаващ правото на сдружаване на съдии прокурори и следователи".

"Нова Република" за срещата в ЦУМ: И тримата са известни масони

Политическият съвет на дясното обединение около ДСБ "Нова Република" е удовлетворен от ангажимента на служебния кабинет и ГЕРБ за актив...

Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев от своя страна заяви. че от "Нова Република" очаква публичност и отчетност на работата на парламентарните комисии по корупционните скандали със закупуване на военна техника и ремонт на НДК.

Говорителят на обединението Трайчо Трайков, който е бивш енергиен министър обясни, че "сините" категорично се противопоставят на съглашението "на тъмно" между БСП и ГЕРБ за възобновяване на корупционния проект АЕЦ ”Белене”, с цена на тока значително над пазарната.

"Тази авантюра ще струва на данъкоплатците нови милиарди кражби и загуби, на гражданите и бизнеса - рязко повишаване на цената на тока, а за българската държава - задълбочаване на енергийната зависимост от сили извън Европейския енергиен съюз за две поколения напред", категоричен беше той.

По думите му всички нови енергийни мощности трябва да бъдат изградени на пазарен принцип, без доплащане на цената на тока от джоба на българския данъкоплатец и в рамките прозрачния и конкурентен европейски енергиен пазар, който гарантира ниски цени, честни доставки и екологична защита на населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика