"Нова Република" е "за" дясно обединение, но без Радан Кънев и Кунева

7468
"Нова Република" е "за" дясно обединение, но без Радан Кънев и Кунева
Снимка: Нова Република

"Нова Република" е готова за дясно обединение само с партиите, които се разграничат от ГЕРБ. Това посочват хората на Радан Кънев в обръщение, разпространено в социалните мрежи.

Според Политическия съвет на новия десен съюз единство на всички десни и демократични избиратели ще спре левия план на БСП за нови 20 милиарда кражби и влиянието на ДПС върху правосъдието.

От "Нова Република" са категорични, че дясното може да бъде единно само като алтернатива на ГЕРБ. "Два пъти десницата се обедини около ГЕРБ - през 2009-а и 2014 година. И двата пъти резултатът беше корупция, комунистически методи на управление, рекет върху бизнеса, цензура в медиите и удари по партньорите", твърдят хората на Кънев.

Нова Република: БСП се готви да открие най-голямата фабрика за корупция

Трайчо Трайков и Мартин Димитров от Нова Република предупредиха за плановете на БСП за източване на над 20 милиарда лева от парите на д...

Те отбелязват, че десет години Бойко Борисов доминира българската политика с комунистически методи на управление. Това била причината за отслабената десница, потъпканите демократични ценности и обедняването.

"Дясно обединение с Кунева е патерица на ГЕРБ и лъжа към избирателите. И ние имаме своя грях през 2014 г., но няма да го повторим. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква".

"Искаме единство вдясно срещу ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е възможно, ако такъв съюз се яви на избори без виновните за колаборацията с Борисов политически лидери. Този съюз трябва ясно да се разграничи от Борисов и да отхвърли всяка възможност за коалиране с него", се посочва в обръщението.

Нашият председател Радан Кънев е готов също да не бъде кандидат за народен представител, в името на единна дясна алтернатива на ГЕРБ, която да изпрати фалшивата десница на Борисов в историята и да спре възхода на червената олигархия, пишат още от "Нова Република".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика