Нови мерки в помощ на туризма предвижда служебният кабинет

2001
Нови мерки в помощ на туризма предвижда служебният кабинет
Снимка: БГНЕС

Мисията, която си поставя служебният кабинет в сектор „Туризъм“ е възстановяване жизнеспособността на туристическия сектор в България и извеждане на туризма като национален приоритет. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова на пресконференция.

Балтова обясни, че трябва да се вземат такива решения, които на база чувствителния епидемиологичен период, българският туристически бизнес да се чувства в една спокойна икономическа среда, която да запази здравето на всички посетители, които ще дойдат.

Целта ми ще бъде да представя приоритетите и да дискутираме проблемите. Министерство на туризма ще следва приоритетите на служебния кабинет, които са свързани с укрепване на държавността чрез почтеност, прозрачност и професионализъм, подчерта тя.

Основните приоритетите пред Министерство на туризма са два:

Подобряване политиката на регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическите дейност при запазване здравето на гостите и на всички работещи;

Развитие на националната туристическа реклама и на международното сътрудничество в туризма за насърчаване на чуждестранните туристи да изберат България.

В първия приоритет цели са България да бъде представяна като сигурна и безопасна дестинация с точна, навременна и релевантна информация за бизнеса и институциите. Създаване на спокойна и сигурна среда за функциониране на бизнеса и активна съвместна работа с българските задгранични представителства, обясни Стела Балтова.

Във втория приоритет служебният туристически министър посочи, че трябва да бъдат използвани само дигитални маркетингови активности и тяхното надграждане в рамките на бюджета – за 18 целеви пазара. В процес на разработка и действие са дигиталните кампании в социалните мрежи.

Стела Балтова ще запознае туристическия бизнес за мерките, свързани с туристите. Мерките в туризма ще продължат, но служебното правителство подготвя нов пакет от мерки, които ще бъдат за надграждане на тези и подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Стела Балтова - за втори път служебен министър на туризма. Какво очакват от нея?

Стела Балтова за втори път оглавява туризма в служебен кабинет. През 2017 г. в първото служебно правителство, избрано от президента Рум...

Децата до 5-годишна възраст ще влизат в България без ПСР тест.

В края на месеца се очаква да бъдат започнати преговорите с концесионерите на плажовете. Балтова счита, че в скоро време ще бъдат привлечени туристи. Ситуацията е сравнително положителна, очакват се по 4 полета дневно от Полша, Люксембург, от Естония пристигат полети, отчете тя.

Балтова има две прогнози за туризма – реалистична към леко песимистична и оптимистична. Тя очаква не повече от 100% ръст спрямо 2020 г. на туристите и не повече от 50% спад спрямо 2019 г. в туристическия сезон.

За Балтова е от решаващо значение и работата на екскурзоводите. Договорите с екскурзоводите ще бъдат сключени до 15 юни, като това ще последва авансово 50% изплащане по договорите.

„В своята работа ще разчитам на експертността и компетентността на екипа на МТ, на креативността, отговорността, силата и мъдростта на туристическия бизнес, на опита на общинските и областните администрации и на подкрепата на медиите“, категорична бе в заключение Балтова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика