Новините: Най-важното за деня, 14 октомври

6445
Новините: Най-важното за деня, 14 октомври
Снимка: Getty Images/Guliver

Все повече британци съжаляват за Brexit, страната ни е на първо място по брой пожарникари, България нарушава европейските закони за хората с нарушен слух, празнуваме Петковден... Тези и други акценти екипът на Actualno.com събра в информационния бюлетин от 14 октомври.

ВСЕ ПОВЕЧЕ БРИТАНЦИ СЪЖАЛЯВАТ ЗА BREXIT

Към днешна дата се регистрира най-висок процент на хората, които съжаляват за резултата след референдума през юни 2016 г., като 47% от анкетираните заявяват, че гласовете в полза на развода с Брюксел са били грешка.

ЦВЕТАНОВ: НЯКОЙ ПРОВОКИРА ДА ИМА ВОЙНА С ПРЕЗИДЕНТА

"Някой провокира да има война, ГЕРБ не иска да има такава, дори не използваме такива термини. Термините за война ги използват други", каза Цветан Цветанов в отговор на въпрос ще продължи ли войната с президента Румен Радев.

СТОТИЦИ ТУРСКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СА ПОИСКАЛИ УБЕЖИЩЕ В ГЕРМАНИЯ

Повече от 600 турски държавни служители са се обърнали към властите в Германия от началото на годината с молба да получат политическо убежище заради преследване след неуспешния опит за преврат в Турция.

В. РАДЕВ: БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО БРОЙ ПОЖАРНИКАРИ

България е на първо място по брой пожарникари на глава от населението, поради което трябва да ги намалим и да увеличим доброволните отряди, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод протестите на огнеборците.

НИНОВА: "ШАЙКАТА" НЕ ИСКА РАБОТЕЩ АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН

"Шайката" иска да запази натрупаното през годините и да няма работещ антикорупционен закон, заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова в доклад за актуалната политическа обстановка в страната.

ЕКСПЕРТ: БЪЛГАРИЯ НАРУШАВА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ ЗА ХОРАТА С УВРЕДЕН СЛУХ

България нарушава европейските закони по отношение на хората с увреден слух, тъй като те нямат достъп до телефон 112. Щом работата на тел. 112 може да спре от днес за утре, то това е много опасно за българските граждани, заяви Беноа Вивие от Европейската неправителствена асоциация на спешния телефон.

КИЙРА ЧАПЛИН КЪМ ВСИЧКИ МОМИЧЕТА: БЪДЕТЕ БЕЗСТРАШНИ!

Внучката на Чарли Чаплин – холивудският кино продуцент и актриса Кийра Чаплин е член на Международното жури на фестивала Cinelibri в специално интервю за Actualno.com.

СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ НАПРАВИ НОВО РАКЕТНО ИЗПИТАНИЕ

Има причина да се вярва, че Северна Корея се готви да изстреля балистична ракета преди предстоящото съвместното военноморско обучение на САЩ и Южна Корея идната седмица, съобщи ежедневникът "Донга Илбо", позовавайки се на правителствени източници.

ПЪРВАНОВ: С "КУМГЕЙТ" СЕ ГУБИ ГОЛЕМИЯТ ДЕБАТ НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ

"Покрай шума около "Кумгейт" се губи големият дебат накъде да върви България. В политическия живот виждам една характерна особеност – прилича на кеча – имитационни борби, изхвърляния, много шум, викове, но всичко е имитация. Това каза в интервю за bTV президентът (2002 – 2012) Георги Първанов.

СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ОТ 16 ДО 22 ОКТОМВРИ

Какво време ни очаква през новата седмица може да видите в прогнозата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика