НС отхвърли "червената" идея парламентът да не почива през август

5496
НС отхвърли "червената" идея парламентът да не почива през август
Снимка: БГНЕС

Народното събрание не прие идеята на БСП депутатите да не излизат в лятна ваканция през август. Решението беше взето със 70 гласа "за", 12 "против", 101 "въздържал се"

Идеята на социалистите беше депутатите да работят до приемане на три законопроекта, с които да се решат проблемите на децата с увреждания. Става въпроса за закони за социалните услуги, за хората с увреждания и за личната помощ.

До края на юли трябва да бъде готов проектозаконът за хора с увреждания

До края на юли трябва да бъде готов проектозаконът за хора с увреждания. Това обеща социалният министър Бисер Петков пред протестиращи ...

"Хората с увреждания сме всички ние, нека не почиваме през август", така депутатът от БСП Крум Зарков стартира дебатите. Според "червеният" Антон Кутев парламентът много закъснял със законодателния процес за хората с увреждания. "Смисъл да се работи през август има, защото за хората с увреждания е болка", посочи той.

От ГЕРБ обясниха, че осъзнавали важността на проблема на хората с увреждания. Трябвало да се смени изцяло системата за социално подпомагане на хората с увреждания, защото тя не отговаряла на нуждите им. Управляващите искали да се постигне устойчив закон. Решавайте проблемите, призова Ирена Анастасова от БСП, която посочи, че проблемите на тези деца били тежки.

Соцлидерът Корнелия Нинова също взе думата. "Седя и ви гледам чудото и сеира, сподели тя. 279 натискания имате вие, управляващите, за да лишите онкоболните от лекарства миналата година. След обаждане на премиера си променихте вота. Вие гласувате без да мислите", заяви тя.

"От чие име говорите", попита лидерът на червените. Тя прочете писмо на майките до левицата, в което те заявяват, че подкрепят идеята законодателят да не почива през август. Нинова посочи, че столетницата е готова да припознае и внесе закона на Мая Манолова.

Семейства на деца с увреждания обособиха палатков лагер в центъра на Враца

Семейства на деца с увреждания обособиха безсрочен палатков лагер в центъра на Враца. Към тях се присъединиха и майки от Монтана. За по...

"На една столетна партия не й отива да подскача, защото може да получи инфаркт", заяви Тома Биков от ГЕРБ. Според него левицата била дементно болна.

"Виждам ви като лобисти", включи се и Вежди Рашидов. "Цял ден си правите PR", ядоса се той и заяви: "Проблемът се решава с властови ресурс и разумно". "Как си позволявате с болките на хората да правите политика, не ви ли е срам", добави Рашидов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика