НС се съобрази с ветото на Плевнелиев върху Закона за чужденците

11872
НС се съобрази с ветото на Плевнелиев върху Закона за чужденците
Снимка: БГНЕС

Парламентът се съобрази с ветото на президента върху Закона за чужденците в Република България. Това стана с повторно гласуване на закона, след като той беше върнат от държавния глава Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”.

В гласуването на закона участваха 205 народни представители, от които 114 бяха „за”, а 91 – „против”. За преодоляване на ветото бяха необходими 121 гласа.

Парламентът започна работа със закъснение

В началото ГЕРБ днес бяха в началото на работния ден в Народното събрание, но не се регистрираха в пленарна зала, предаде БГНЕС. При ...

В мотивите на президента за връщане на закона за ново обсъждане се посочва, че той подкрепя създаването на възможности за привличане на чуждестранни инвестиции, но при законодателно предвидени гаранции срещу заобикаляне на закона.

„Приетите текстове не предвиждат работещ механизъм срещу злоупотреби с правото на постоянно пребиваване на чужденци и възможността за придобиване на българско гражданство по облекчен ред. Не се създават условия за насърчаване на реални инвестиции в икономиката, за устойчив положителен ръст и за откриване на работни места”, посочва още държавният глава в мотивите за връщане на закона за ново обсъждане в Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика