Официално стартира кампанията за местните избори и за референдума

4178
Официално стартира кампанията за местните избори и за референдума

От днес, до полунощ на 23 октомври, започва предизборната кампания за местните избори. В изборите ще участват 71 партии и 3 коалиции.

Освен предизборната кампания, започва и разяснителната кампания за референдума - дали искаме да има електронно гласуване и гласуване от дистанция. Пет инициативни комитета агитират да се гласува с „да” на референдума, както и 22 политически партии, сред които ГЕРБ, Реформаторите, АБВ, Движение 21. 10 инициативни комитета и 5 партии агитират с „не”, като начело на партиите личи името на „Атака”. Интересен факт е, че за подкрепящите електронното гласуване то е начин да се избегне контролирания вот, а за противниците му - че е способ за още по-голям контрол.

От ЦИК припомниха правилата за започващата утре предизборна кампания

Утре започва предизборната кампания за местна власт и информационно-разяснителната кампания за референдума за дистанционно електронно г...

Пред БНТ председателят на МНЕСА-България Христо Радков сподели, че за разлика от предишен път, сега всеки политик и журналист, който реши да провери интелигентността си преди изборите може да каже дали да се покажат публично резултатите от тестовете им. Предишният път се подписваше декларация, с която се позволяваше публикуването на резултатите от тестовете на политиците, увери Радков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика