Орешарски свика Съвет по сигурността заради Украйна

13949
Орешарски свика Съвет по сигурността заради Украйна
Снимка: БГНЕС

Днес, от 17:00 часа, ще се проведе заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет от 17.00 часа, съобщиха от правителствената информационна служба. Темата е ситуацията в Украйна.

Целта на заседанието е изработването на единна позиция на България предвид насрочения в четвъртък, 6 март, извънреден Европейки съвет, на който държавните и правителствени ръководители ще обсъдят случващото се в Украйна. На този съвет ще има обсъждане и дали ще се налагат някакви санкции на Русия заради ситуацията в Украйна.

Путин върна в базите им 150 хил. войници, които извършваха учения до украинската граница

Руският президент Владимир Путин нареди на руските войски, които от сряда извършваха неочаквани военни учения, да се върнат в базите ...

Междувременно започна и обсъждането на президентското вето върху Изборния кодекс. То ще мине първо през Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс.

Считам, че работата на днешната комисия е предопределена, след като чухме изказванията Ви, че ветото ще бъде преодоляно, което обезсмисля нашата работа днес, каза заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева на заседанието.

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на временната комисия за изработване на изборния кодекс Мая Манолова представи някои от мотивите на президента на Република България за връщане за ново обсъждане на разпоредби на Изборния кодекс. Президентът е приложил мотиви към своя указ. „Президентът връща текстове, свързани със структуриране на ЦИК, текстове при избори за народни представители, текстове, отнасящи се до закона за пряко допитване до гражданите. Няма да ви запознавам подробно с мотивите. Той казва и няколко добри думи за Изборния кодекс, за създаването на обществен съвет към ЦИК, по-широка публичност на органите, свързани с изборния процес”, каза Манолова, предаде Агенция "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика