Още 300 хил. лв. отиват за новия "дом" на депутатите

1062
Още 300 хил. лв. отиват за новия "дом" на депутатите
Снимка: БГНЕС

Народното събрание се готви да даде още близо 300 000 лв. за строителен надзор на ремонта на зала “Света София” в бившия Партиен дом. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Припомняме, че в началото на юни месец парламентът обяви обществена поръчка за тотален ремонт на бившия Партиен дом на стойност 24 млн. лева. Предвижда се точно тази сграда да бъде новият дом на българските народни представители. Оказва се обаче, че тези 24 млн. лева са само част от парите, необходими за ремонта.

Парламентът дава 257 000 лева за тоалетна хартия, сапуни, метли и парцали

В последния работен ден Народното събрание обяви обществена поръчка на стойност 257 000 лв., без ДДС, за периодична доставка на хигиенн...

Обществената поръчка за превръщането на зала “Света София” в нова пленарна зала на парламента, при това със стъклен купол, изисква кандидат-строителите да имат достъп до класифицирана информация. Същото се отнася и за кандидат-надзорниците, които ще трябва да разполагат със сертификат за работа с “държавна тайна”.

От заданието за избор на строителен надзорник става ясно, че местенето на парламента ще се осъществява основно в дните петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Строителни дейности няма да се осъществяват в сряда и четвъртък. Почти сигурно е, че ще се работи и през нощта.

Очакванията са преместването на парламента да се случи преди средата на 2018 година, когато България ще поеме за шест месеца ротационното председателство на Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика