Оставащите дни на 46-ия парламент: Тошко Йорданов, Тома Биков и Мая Манолова с коментари

16227
Оставащите дни на 46-ия парламент: Тошко Йорданов, Тома Биков и Мая Манолова с коментари
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“, депутатът от ГЕРБ Тома Биков и Тошко Йорданов от ИТН с коментари в кулоарите на парламента пред репортер на btv за последните дни от 46-то Народно събрание.

Мая Манолова
: "Третият мандат щеше да има шанс, ако бяха проведени предварителни разговори, но от БСП високомерно отказаха. Затова съвсем очаквано се стигна до провал и на третия мандат, както се случи с първия. Отговорността за това имат партиите носители на мандата."

„В Парламента отказаха да работят по законопроекти за важни за хората проблеми – например темата за Топлофикация беше замразена“, каза още тя. От есента сметките ще растат главоломно и столичани хем ще плащат огромни сметки, хем ще дишат замърсен въздух. По думите й по аналогичен начин са били отложени и други важни теми като частния фалит или колекторските фирми. „Важни законопроекти бяха оставени на трупчета. Законопроектът за съдебната власт също е оставен на ръба“, изтъкна Манолова.

Пореден цирк в парламента: Росица Кирова изгони Мая Манолова от трибуната, отхвърлиха съкратените срокове за актуализацията

Нов махленски скандал се заформи в парламента. Мая Манолова беше изгонена от трибуната от председателстващата Росица Кирова от ГЕРБ. Тя...

Каква игра играят големите политически сили, запита тя, след като нито започва реформа в съдебната система, нито се осигури защита за хората в навечерието на задаващата се изключително тежка инфлация.

Според Манолова времето за актуализация на бюджета задължително трябва да стигне, за да бъдат преизчислени пенсиите по начин, по който нито един пенсионер да не бъде ощетен.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков видя липса на реализъм на политическите партии, които смятаха, че ГЕРБ може да бъде неглижиран все едно не съществува. „Видя се, че са нереалистични намеренията на тези политически сили, които стартираха със свръзаявки“, посочи той. Според него от кризата можем да излезем само всички заедно.

Биков заяви, че ГЕРБ ще издигнат свой кандидат за президент съвсем скоро. Това ще бъде фигура - активен участник и медиатор в политическия диалог, който в България бе разрушен. „Най-важно е кандидатът ни да има качества на лидер, за да прокара път за излизане от кризата и да помогне за установяване на стабилност“, коментира той.

Тошко Йорданов от ИТН: "Няма нищо извънредно в това, когато едни партии не се разберат, да отидат на нови парламентарни избори. Това е нормално, въпреки че в новата ни история това се случва може би за първи път."

Тошко Йорданов: В този парламент нямаше идиот, който да не знаеше, че няма да издържи дълго

"Изобщо не съжалявам, че прекратихме този парламент". Това заяви Тошко Йорданов от ПП "Има такъв народ" в предаването "Панорама" по БНТ...

Той не отчете грешка в стратегията на „Има такъв народ“. „Ние предложихме кабинет. Какво значение има начинът на представяне, когато поемаш отговорност и предлагаш хора, които да свършат работата, която си заявил, че ще свършиш.“

Йорданов обвини останалите партии в непоследователност. „Водихме ли разговори? Водихме. И след всеки разговор излизаха пред камерите да казват колко е хубаво всичко, как сме се разбрали, как всичко е наред. После какво се случи? Христо Иванов каза, че трябва да одобрява всяко едно назначение. Къде виждате при тях последователност?“

По думите му е разумно изборите да са 2 в 1. Вместо да се харчат два пъти пари за едно и също нещо, така ще бъде финансово по-изгодно за страната, каза той.

Президентът не е обвързан със срок да разпусне парламента. Актуализацията на бюджета ще приключи другата седмица. Така че дори и днес БСП да върне мандата, това пак не означава, че актуализация няма да има, заключи Йорданов.

 

НС гласува оставката на правителството още днес, Тома Биков недоволства, а Мика Зайкова го иронизира

Парламентът да приеме оставката на правителството на Бойко Борисов още днес. Такава първа точка бе включена извънредно в дневния ред на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика