От Брюксел: На Борисов му хрумна ЕС да ни помага със съдебната реформа

7108
От Брюксел: На Борисов му хрумна ЕС да ни помага със съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

България ще подкрепи идеята за нова гранична служба, ланисирана от ЕС под давлението на Германия и Франция. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди старта на тазвечершния Европейски съвет.

"Всеки, който не се справя, му се налага да потърси помощ, както ние бихме искали да ни помогнат за съдебната реформа със свои пратеници, които да наблюдват всяка една наша стъпка, за да сме сигурни, че тя е в правилната посока. Това не е обидно за държавата - когато не се справяш и е видно, че хората не го одобряват и ние искаме да стане по-добре, защо да не ни помогнат с експерти, включително двама да отидат в прокуратурата да наблюдават всичко, което се прави, за да видят колегите в Европа, че се полагат тези усилия", се изяви в типично свой стил.

Корман Исмаилов: На Захариева трябва да й се даде тласък, за да продължи започнатото

"Аз съм с убеждението, че на Екатерина Захариева трябва да й се даде достатъчно тласък, гръб и воля, за да продължи започнатото. РБ ще ...

На въпрос дали това е нова инициатива, Борисов отговори така: "Това е инициатива, която току-що ми дойде наум". Да беше режисирано, нямаше по-добре да стане, влезе веднага в тон един от българските кореспонденти.

Премиерът призова всички "да се стегнат и да се оправят сами" с бежанците, а ако не могат - да получат помощ. Борисов посочи, че ние помагаме на Словения с експерти за по-добра гранична охрана. В Европа би трябвало да могат да влизат само хора, които са минали през ГКПП-та и са им взети пръстови отпечатъци по регламент, уточни министър-председателят.

Междувременно гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че страната му е готова да си сътрудничи с Турция, за да овладее бежанската вълна. Досега Атина се противеше на сътрудничество по границата с Анкара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика