От БСП призовават Георги Гергов да напусне партията

6242
От БСП призовават Георги Гергов да напусне партията
Снимка: БГНЕС

От цялата страна пристигат позиции против интервю на Георги Гергов и изпратеното от него писмо до всички членове на Националния съвет на БСП и областни председатели, уронващо авторитета на партията. Социалистите декларират подкрепа за парламентарната група на „БСП за България” и председателя Корнелия Нинова. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на партията.

Това се случва по повод интервю и позиция на Гергов, в които той критикува поведението на БСП в парламента и изразява подкрепа за мерките на управляващите по отношение на коронавируса.

Георги Гергов дарява 300 000 лв за битката с коронавируса

300 000 лв дарява бизнесменът Георги Гергов за създаването на лаборатория за установяване на COVID 19 в Пловдив, стана ясно днес. В мом...

„Категорично се противопоставяме на всякакви необосновани опити да се срива доверието в ръководството на партията и нейния лидер- каквито внушения се правят чрез разпространената „Позиция на Георги Гергов"– казват от областното и общинско ръководство на БСП-Смолян и добавят още: "Изразяваме категоричното си несъгласие с изпратената ни позиция. Ние считаме, че на фона на неадекватните, стихийни и некомпетентни действия на управляващите при условията на обявеното извънредно положение, политиката на БСП е последователна и отговорна, насочена към защита на социално слабите, бизнеса и демократичните принципи на управление."

Позиция изразиха и общинските съветници от БСП - Казанлък, в която се казва: "Възмутени сме от огласената позиция на председателя на ОблС на БСП-Пловдив Георги Гергов и телевизионните изяви, чрез които шумно ръкопляска и възхвалява мерките на правителството на Борисов. Вероятно отново има обещанието да закупи акциите на Пловдивския панаир и изпълнява повелята на управляващите. За пореден път сме учудени защо такива хора като него продължават да са членове на партията , щом харесват „таз, която е на власт“. Кахърен бил за мандата на нашия председател. Нека да го успокоим – имаме в лицето на Корнелия Нинова умен и силен лидер, от който се нуждаем. Най-хубавото е, че ние, редовите социалисти, пряко ще си го изберем, без диктовката на Гергов! Изразяваме категорично нашето доверие и подкрепа към Корнелия Нинова и ПГ на „БСП за България“, която предлага адекватни мерки за овладяване и излизане от кризата и намаляване на социалните рискове и фирмени фалити".

"Не се чувствам засегнат от колегите и не смятам да се дистанцирам от партията, в която членувам от 39 години - каза пред Радио Пловдив Гергов, пише БНР. По думите му действията на щаба и на кабинета са премерени и имат подкрепата на обществеността. Той не отрече да има пропуски в борбата с коронавируса, но смята, че анализът им трябва да се прави след като отмине кризата. Според Гергов хората го познават отдавна и могат да преценят дали е предател, а атаката срещу него е в пряка връзка връзка с предстоящите избори в партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com