"Откраднали" тефтерчетата на Златанов

24799
"Откраднали" тефтерчетата на Златанов
Снимка: БГНЕС

Изчезнали са двете тефтерчета с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен" на Филип Златанов - бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Тефтерите били откраднати от личния автомобил на вещото лице Стефан Бенчев, който трябвало да им направи експертиза, съобщава в. "Труд". В тефтерчетата фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., както и името на президента.

Апашите отмъкнали черната кожена чанта на Бенчев, в която освен тефтерчетата имало документи и 180 лева. Кражбата е станала миналата сряда в София, докато експертът отивал да върне тефтерите в следствието.

"Да, така е. Няма ги документите, но повече нищо не мога да кажа, има си полиция. Нямам намерение да давам обяснения по телефона", казал Бенчев пред изданието.

На 16 октомври Софийският апелативен съд назначи графологична експертиза, която Бенчев трябваше да направи на оригиналните тефтери. Оказа се, че предишната експертиза върху ръкописите, в които освен указания се срещаха и инициалите на политици като И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., била правена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата.

"Стигнал съм донякъде с експертизата, но имаше много сложни въпроси, а после изведнъж поискаха да се върнат документите в следствието", заяви експертът. Той не пожела да гадае дали черната чанта в колата му е открадната целенасочено заради тефтерите или крадците са търсили само пари и ценности.

По случая експертът вече е дал обяснения в полицията. На въпрос дали се притеснява за личната си сигурност, Бенчев отговорил: "Защо да се притеснявам, не знам какви са причините за станалото".

На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото.

Процесът срещу Златанов в апелативния съд ще се гледа на 20 ноември.

Делото срещу Филип Златанов продължава през ноември

Софийският апелативен съд отложи делото срещу Филип Златанов. Това се наложи, тъй като експертизата, която да докаже дали почерка в теф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика