Падение - в пленарна зала приближените до Ковачки и Бареков се сдърпаха за постове

1613
Падение - в пленарна зала приближените до Ковачки и Бареков се сдърпаха за постове
Снимка: БГНЕС

Българският парламент е виждал много скандали, но такъв като днешния (3 юни) дори нашето Народно събрание успя да надскочи себе си.

Предстои да се обслужи прекият политически интерес на най-големия български олигарх с това, което се прави. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев обобщи заявлението на лидера на парламентарната група на БДЦ Красимира Ковачка за промени в девет парламентарни групи. С предложението всъщност имаше подмяна на депутати на бившата група на Николай Бареков с други – най-общо казано на народни представители от партията на Христо Ковачки, които изместиха от по-апетитни постове приближени до Николай Бареков хора. На по-лоши постове отиват хора от Народен съюз.

БДЦ предлага удължаване на предизборната кампания

Удължаване на предизборната кампания ще предложи парламентарната група на Българския демократичен център. Това съобщи след политическит...

В Комисията по вероизповеданията и правата на човека беше освободен като член на комисията Росен Петров, а на негово място застана Румен Йончев – лидерът на земеделците. Росен Петров обаче стана член на Комисията по вътрешна сигурност и ред, за сметка на Явор Хайтов. В Комисията за контрол на службите за сигурност новият член на групата на БДЦ вече е Петър Петров, а не Чавдар Пейчев. Пейчев отива в Комисията за борба с корупцията, а си отива Георги Ковачев. Красимира Ковачка пък става член на Комисията за социална и демографска политика, а оттам си тръгва Стефан Кенов. Кенов отива в Комисията по политиките в чужбина, а Румен Йончев вече не членува там. В тази комисия Кенов става председател на мястото на Йончев. В Регионалната комисия член на партията на Ковачки става Христо Грудев. В образователната комисия член става Венка Стоянова.

Според Георги Кадиев всичко това стана, защото депутати от БДЦ са преговаряли с АБВ за обща президентска кандидатура. Кадиев обвини Цветан Цветанов в манипулация, но Цветанов му отговори с думите, че имало обвинения по същия начин към особата му, когато самият Кадиев бил изключен от БСП. Румен Йончев пък обвини Красимира Ковачка, че решението не е взето на заседание на парламентарната група на БДЦ, а тя му отвърна, че не е вярно и че това, че Народен съюз не е подписал протокола от заседанието не означава, че такова е нямало.

За финал от Комисията по културата и медиите беше освободен досегашният лидер на БСП Михаил Миков, който отиде като член и зам.-председател в Комисията по правни въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика