Парламентарен контрол - въпроси за боклук и язовири

1431
Парламентарен контрол - въпроси за боклук и язовири
Снимка: БГНЕС

Вицепремиер и четирима министри ще участват в традиционния за края на работната седмица контрол в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Екатерина Захариева ще се включи в контрола заради само един въпрос, касаещ ГКПП Трекляно - село Извор. Трекляно е най-малката община в България. Селото се намира в близост до границата със Сърбия - само на 40 км северно от Кюстендил, и на 39 км южно от Трън, и на 100 км западно от София.

Депутатите ще питат министър Аврамова за водната криза

Парламентът ще проведе разисквания по питането от народните представители от БСП към министъра на регионалното развитие и благоустройст...

Втора на парламентарната трибуна ще се качи регионалният министър Петя Аврамова, към която има общо пет въпроса. Веднага след нея, вътрешният министър Младен Маринов ще отговаря на въпросите на народните представители. Един от тях с свързан с депонирането на отпадъци в Плевен, внесени от Италия.

Миналия месец десетки контейнери с италиански боклук на фирма "Блацион" бяха открити на пристанищата във Варна и в Бургас. Според изявленията на прокуратурата боклукът е бил предназначен за фирма в Плевен, а Горан Ангелов твърди, че той е трябвало да отиде в ТЕЦ „Бобов дол”. Ангелов доскоро беше директор на най-голямото депо в Скопие, но след избухването на този скандал той беше уволнен. В Плевен бяха открити 9 хиляди тона бали с отпадъци от Италия, складирани през последните 3 години – официално за рециклиране, но според експертите стават само за горене.

Четвърти на трибуната ще се министърът на културата Боил Банов, към когото има два въпроса. Единият от тях е относно създаването на музей на големия български скулптор Андрей Николов. Боил Банов ще отговори и на питане относно средства за реновирането на къщата-музей "Иван Вазов" в Сопот.

Последна отговори на депутатски въпроси ще дава Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите. Тя ще отговаря на въпрос относно състоянието на язовир "Тича", като питането е свързано с количеството вода там - защото към 31 януари е отчетено намаление с 20 000 кубика т.е. в язовира има малко над 168 млн. кубика, при месечен разход 3,2 млн. кубика, 2,3 млн. кубика от които са за осигуряване на питейна вода в Шумен и Велики Преслав, а още 700 000 - за Търговище. Преди няколко дни, заради малкия обем в язовир "Тича" и за обезпечаване подаването на води, от екоминистерството посъветваха ВиК Шумен и ВиК Търговище да предприемат действия за рехабилитация и включване на алтернативни източници.

Брикел: От август 2019 г. сами спряхме да горим отпадъци, МОСВ знае

"Брикел" ЕАД няма нищо с италианския боклук във Варна. От август 2019 г. не гори подобни отпадъци и МОСВ е уведомено за това. Изявление...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика