Парламентарна анкетна комисия да се заеме със снимките от спалнята на премиера, настояват от АБВ

4616
Парламентарна анкетна комисия да се заеме със снимките от спалнята на премиера, настояват от АБВ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Искане за формиране на временна парламентарна анкетна комисия, която да се занимае със снимките от спалнята на премиера отправиха от АБВ. "Обръщаме се към председателя на Народното събрание и всички депутати да предложат формиране на такава временна анкетна комисия", заяви лидерът на АБВ Румен Петков и предупреди: "Това е поименно гласуване – всеки народен представител, който не внесе такова искане за такава комисия и не подкрепи такава комисия, всъщност легитимира корупцията, всъщност показва, че не се смущава, че джобните пари на министър-председателя са 1 млн. евра". 

Петков е категоричен, че в случая прокуратурата е съучастник:"Защото главният прокурор не разпореди незабавен обиск и изземване от резиденцията, с което даде възможност на министър председателя да укрие доказателства". 

В рамките на 24 часа, АБВ ще сезират ОЛАФ за казус с газопровод, който мирише на корупция, обяви зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева, визирайки газопровод край Свищов. "Газопроводът е бюджетиран за 9 милиона и 400 хиляди лева и в един момент, в началото на тази година, се обявява за 20 милиона лева. Става въпрос за повече от два пъти увеличаване на стойността която ще платим и това не буди подозрение у никого", поясни Ганчева.

"Ще сигнализираме ОЛАФ и ще помолим европейските институции да направят проверка, защото явно българските не могат, не искат, не знаят, но за сметка на това, обаче, осигуряват удобен чадър на българските управляващи", добави зам.-председателят на АБВ и изрази надежда българските институции да се извинят.

"Това ще е най-скъпото извинение в нашата история – струва 10 милиона", посочи Румен Петков и добави: "Булгартрансгаз и Министерство на енергетиката грабят Фонд „Козлодуй“, грабят ЕБВР и грабят САЩ, които са вторият по мащаб вложител в ЕБВР. Ще направим възможното всички ограбени в случая да бъдат информирани за грабежа, който се извършва от Булгартрансгаз". 

Повече информация за сигнала до ОЛАФ - ТУК.

АБВ изпратиха и сигнал до прокуратурата за действията на евродепутата Ангел Джамбазки срещу мирно протестиращи хора, при което има пострадала гражданка. "Той ги замерваше от петия етаж с пиратки и пиротехнически изделия, както и ги поливаше в студеното време с вода", припомни зам.-председателят на АБВ Христо Колев. Със сигнала АБВ настоява прокуратурата да поиска от Европейския парламент сваляне на имунитета на Джамбазки, съобщи Колев. Искаме органите да вземат отношение по този въпрос и да има наказание за хулиганството на г-н ангел Джамбазки", категорични са от АБВ.

АБВ дава Ангел Джамбазки на прокурор за хулиганство(ВИДЕО)

В сигнал до прокуратурата ПП АБВ настоява за снемане на евродепутатския имунитет на Ангел Джамбазки и подвеждането му под отговорност. ...

По думите на Отец Дионисий, който е бил свидетел на случилото се, недопустимо е избраници да имат такова въздействие върху избиратели. "Присъствието на протестиращите там беше мирно, имаше счупване на стъкло, а не погром на историческа сграда", посочи той и обяви, че утре пред автентичното Народно събрание ще се проведе пореден протест, който ще изиска оставките на премиера, главния прокурор и предсрочни парламентарни избори. 

Отец Дионисий и Петър Недевски – едни от най-активно протестиращите граждани, съобщиха още, че днес от 16 часа пред автентичната сграда на Народното събрание ще дадат брифинг за предстоящия утре протест.

Като най-показателни имена за онагляването и чувството за недосегаемост и ненаказуемост лидерът на АБВ посочи Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Ангел Джамбазки и коментирайки ги, обяви първия предизборен ангажимент на АБВ. "Отсега поемам ангажимента, че партия АБВ ще номинира за министър на отбраната човек със здрави нерви, който не се изпуска край селски стрелбища. Това е първият предизборен ангажимент, който поемаме и гарантирам, че ще спазим", заяви Петков.

"Като говорим за това явление Ангел Джамбазки и Каракачанов съм смутен, че можем да разбием бизнеса с паспорти, защото с влизането на Македония в ЕС, няма да може да им продават паспорти", добави лидерът на АБВ и призова всички: "На 21 ноември в 17 часа - пред автентичната сграда на Народното събрание в София да се съберем и да кажем: Повече така не може".

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Министър Павлова: Законност и справедливост не са кухи фрази

Киселова за рокадата на външния министър: Главчев да обясни и да се разграничи от Борисов

Дипломат за смяната на външния министър: Странно решение, правителството е политическо

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика