X
 
 

Парламентът прие промени в Закона за стоковите борси и тържищата на първо четене

697 0
photo of Парламентът прие промени в Закона за стоковите борси и тържищата на първо четене
Снимка: БГНЕС
Парламентът прие промени в Закона за стоковите борси и тържищата на първо четене. "За" законопроекта гласуваха 77 народни представители, "против" - 29 и "въздържали се" -10.

Целта, която се поставя с настоящия проект на закон е намаляване на административната тежест за бизнеса и изпълнение на Решение № 704 на Министерския съвет от 2018 г. за приемане на мерки за трансформация на модела на административно обслужване.Законопроектът предвижда изменение във връзка с клиринговите механизми.

Международен стандарт за финансово отчитане 9 – функции и значение

Международният стандарт за финансово отчитане 9 (МСФО 9) е обнародван от Съвета по международни счетоводни стандарти (СМСС). Той се зан...

Предлага се и изменение, с което се предвижда установяване на клирингов механизъм в борсовия правилник на съответната борса, чрез който да се гарантира изпълнението на фючърсните и опционните сделки с финансови инструменти, които не попадат в обхвата на Закона за пазарите на финансови инструменти.

Съответно със законопроекта се предлага всички останали сделки с финансови инструменти да се сключват съгласно приложимото законодателство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....