Партии извън парламента са плащали за ДАНСwithme, казва депутат

30971
Партии извън парламента са плащали за ДАНСwithme, казва депутат
Снимка: БГНЕС

Протестите от лятото на миналата година са платени от политически сили, които не са във властта, включително и ГЕРБ. Това зави на брифинг в Народното събрание председателят на временната комисия, известна като Бисер Петното и Христо Бисеров, Сияна Фудулова, предаде БГНЕС.

Фудулова спомена, че един от посредниците на срещата на Бойко Борисов и Бисер Петното, е Пламен Нунев, депутат от ГЕРБ. Самата тя е депутат от Коалиция за България и е един от вносителите на новия Изборен кодекс.

Стана ясно също, че на гардове на НСО страдат от липса на памет, защото и Йордан Бонев, и Бисер Миланов, и Бойко Борисов потвърдиха срещата си в Банкя, само те не знаят за нея, продължи Фудулова. Два извода се натрапват от тези изслушвания, според председателя на комисията: каква е подготовката на охранителите, за да охраняват високопоставените лица на България, дали имат нужната подготовка, за да помнят важни факти и обстоятелства? На второ място - дали не прикриват с мълчанието си други факти и обстоятелства? Затова ще поискаме изслушване на ръководителят на НСО в специализираната комисия, каза тя.

Ние не сме НСО република, а парламентарна република, намеси се и депутатът от Коалиция за България Антон Кутев. Според него се е наблюдавала същата амнезия на гардовете от НСО на друга парламентарна комисия, тази, която разследва полетите на Авиоотряд 28. Гардовете можеха да се позоват на секретност, но не направиха това. Кутев допусна, че при тази ситуация или гардовете не са на нивото на качествата, които трябва да притежават за изпълнение на служебните си задължения или че някой друг, не шефа на НСО или държавата, управляват действията им. Възможно било до ден-днешен службата да се управлява от Бойко Борисов или от някой друг, допусна Кутев.

Борисов не се интересува от никакви парламентарни комисии

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира ясно, че няма никакво намерение да се яви пред Временната анкетна комисия, която разследва сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика