Партията на Николай Ненчев ще иска предсрочни избори

1434
Партията на Николай Ненчев ще иска предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Партията БЗНС с лидер военния министър Николай Ненчев обяви, че ще поиска заседание на Реформаторския блок, на което коалицията да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта догодина. В призива е сложено уточнението "при изчерпване на всички останали възможности", макар да не става ясно кои са те и кога биха били изчерпани.

Позицията е появи в сайта на партията под заглавието "БЗНС има силата да бъде свободен" - заемка от слогана на изборната кампанията на кандидата на десницата за президент Трайчо Трайков и вицето му ген. Съби Събев. Вторият беше предложение именно на БЗНС.

Ненчев се огъна и подписва споразумението с ГЕРБ

Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и в този смисъл евроатлантическа политика в сфер...

Това става само ден, след като премиерът Бойко Борисов постави ултиматум на Реформаторския блок да се държат като управляващи "или довиждане", свика министрите извънредно, а от срещата стана ясно, че представителите на РБ във властта са на позиция, че "продължаваме напред".

Във вчерашния ден единствено "опозиционното крило" на РБ и в частност ДСБ призова десницата да се съсредоточи върху президенската кампания, а не върху договорки с ГЕРБ.

Ето какво точно се казва в позицията на БЗНС с лидер военния министър:

"БЗНС винаги е настоявал за принципност, почтеност, последователност и прозрачност в управлението на държавата и управляващата коалиция. Отказваме да правим компромиси с тези си убеждения. Манипулативният пиар в част от българските медии ни провокира да заявим, че за нас участието във властта никога не е самоцел.

За БЗНС е очевидно, че доверието между коалиционните партньори е нарушено.

Според Ненчев РБ и ГЕРБ били готови за общ кандидат-президент

БЗНС направи своя избор, като се обявява за обща кандидатура за президент между Реформаторския блок и ГЕРБ. Това се казва в решение на ...

Участваме в управлението само и единствено, за да защитим националните интереси на България, евроатлантическата ѝ принадлежност и за да отвоюваме държавата от мафията.

В този смисъл заявяваме, че е национално безотговорно да оставим властта в ръцете на наследниците на престъпния комунистически режим, на техните олигарси, чрез правителства на плаващи и неясни мнозинства и провалени политически и икономически проекти.

Всяка дестабилизация и политическа криза ни тласка в нова зависимост от агресивната руска имперска политика. Няма да се примирим и позволим да ни унижават и да търгуват със свободата и достойнството ни.

Като пълноправен член на Реформаторския блок настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Считаме, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза.

Към настоящия момент, за БЗНС е най-важно да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com