Павлова: Европа вече почти не ни дава пари за пътища

4197
Павлова: Европа вече почти не ни дава пари за пътища
Снимка: БГНЕС

Европа вече почти не ни дава средства за развитие на пътната инфраструктура. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на откриването на Четвъртата дискусия на тема "Деветте пътя към еврофондовете: ОП "Региони в развитие", предаде "Фокус".

"С наличния около 1 млрд., който е максимума, който имаме до 2020 г., целим да довършим АМ "Струма" и да започнем строителството на първите участъци от АМ "Хемус". За останалите участъци ще използваме средства от бюджета", посочи министър Павлова.

Захариева призна: Няма пари за поддръжка на пътищата през зимата

Няма пари за зимно поддържане на пътната инфраструктура в страната. Това призна вицепремиерът от служебното правителство Екатерина...

По думите ѝ за останалите проекти: София - Видин, тунелът под Шипка и Русе - Велико Търново, ще се търси допълнително финансиране.

"Програмата се казва Европейски транспортни коридори. Според нея, сменяйки системата за по-справедливо заплащане на ползването на пътищата, чрез въвеждането на системата за ТОЛ такса за тежкотоварния трафик, ще се усигурят средства за довършване на стратегическата пътна инфраструктура.

"Трябва да добавим довършването на околовръстното в София, втората част на Западната дъга и частите на Южната дъга, които остават за довършване. Имаме сериозен списък със стратегическа инфраструктура. Минималната стойност за довършване на всички обекти е 6 млрд., но това е инвестиция, която си заслужава", допълни още министър Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика