Пазят бюлетините до следващите избори

13400
Пазят бюлетините до следващите избори
Снимка: БГНЕС

7 975 000 бюлетини бяха отпечатани само за вота на 5 октомври. Те ще трябва да се съхраняват до следващите избори, след което ще бъдат унищожени, а протоколите ще бъдат архивирани.

Мястото на съхранение избират общините. От съображения за сигурност, столичните власти предпочетоха да не разкрият къде отлежават бюлетините от София. Мястото, където стоят неизползваните бюлетини е запечатано, а ключът е предаден на членове на РИК. Кога точно бюлетините се превръщат от охраняван документ в непотребни хартийки, решава ЦИК.

Найденов: БСП ще участва със собствената си платформа на преговорите

БСП ще участва в инициираните от ГЕРБ преговори за съставяне на кабинет, въпреки че сформирането на правителство ще бъде трудно. Това к...

„Не може да бъде извършено рециклиране, тъй като тези бюлетини следва да бъдат унищожени, а не рециклирани като хартия. Това се прави, за да е сигурно, че те наистина ще бъдат унищожени", твърди говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Милиони бюлетини отиват в огъня след всеки следващ вот. Те могат да получат по-добро приложение, според Васко, който има 6 сина и 14 внучета. За него милионите бюлетини са като милиони възможности за печалба.

От общината също се надяват ЦИК да позволи повторната употреба на хартията от бюлетините. Добра идея дават унгарците. Още преди години централната им банка започва да превръща излезлите от употреба банкноти в гориво за печките на най-бедните.

„Унищожаваме 45 тона банкноти всяка година, те могат да влязат в употреба за други полезни неща. С тези брикети спестяваме от 50 до 60 000 форинта на месец", разказва Барнабас Ференци от унгарската централна банка. Така училище за деца аутисти буквално се топли с пари и така спестява пари, съобщава Нова телевизия.

Дупничани излизат на протест срещу Бат Сали

На мирен протест на пл. "Свобода" в Дупница да се съберат всички, които изразяват недоволство от разпределението на депутатските мандат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика