Петя Аврамова: В МРРБ цари тотален хаос и безпътица

3602
Петя Аврамова: В МРРБ цари тотален хаос и безпътица
Снимка: БГНЕС

В МРРБ е настъпил тотален хаос, абсолютна безпътица и безсилие да се управлява целия административен процес на ръководните структури на министерството. Това каза бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Петя Аврамова от трибуната на Народното събрание.

Припомняме, че днес на пресконференция в МРРБ стана ясно, че в два участъка на АМ „Хемус“ се строи незаконно, а 10 ремонтирани язовирни стени нямат разрешение за строеж.

Аврамова не приема обвиненията към ГЕРБ за автомагистрала „Хемус“. Законът трябва да се спазва и ние също сме спазвали законите такива каквито са, каза тя. "Една държавна структура, подчинена на МРРБ – ДНСК е направила проверка и е хванала друга държавна структура в нерегламентирани строителни дейности", допълни депутатът.

По думите на Аврамова, регионалният министър е изчегъртал целия ръководен състав на „Автомагистрали“, но по отношение на ВиК холдинга се мълчи.

Строи ли се магистрала „Хемус“ със същите темпове, с които се строяла преди 4 месеца, поиска да знае Аврамова. "Строят ли се и останалите големи проекти, които касаят Северна и Северозападна България?" Тя призова да бъдат назначени хора, които могат да управляват процеса както административно, така и политически. 

Същевременно бившият регионален и зам.-регионален министър Николай Ненков заяви, че за изтеклите четири месеца служебното правителство е симулирало някакъв вид дейност – основно да чегъртат и да обричат милиони български граждани.

"В момента МРРБ се управлява от Виолета Комитова, която си няма хал хабер от устройствени процедури и как се изпълнява огромен инфраструктурен проект. Потърпевши ще бъдат българските граждани и строителния бранш", коментира Нанков.

МРРБ мълчи по въпроса кога ще бъдат подменени опасни стари тръби

МРРБ призна безсилие да осигури подмяна на 16 км. азбестово-циментови тръби от водоснабдителната система на с. Градина и заяви „г...

Стотици работници от строителния сектор може да останат без работа или да бъдат лишени от заплати в продължение на месеци, тъй като МРРБ се управлява от некомпетентни хора, каза още Николай Нанков. Ако това не спре, последиците ще бъдат дългосрочни, добави той.

Лъчезар Борисов, бившият икономически министър, от своя страна коментира темата с язовирите. В момента се изричат все повече неистини, а в същото време не се върши никаква работа, посочи той.

Борисов уточни, че ремонтите на язовирите са определени от държавните органи на база на закона и са класифицирани като аварийни и застрашаващи живота. Всички дейности по тях са осъществявани по Закона за устройство на територията.

В този смисъл Лъчезар Борисов очаква работата по тях да продължи, а не да бъдат спирани инфраструктурни обекти. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Бивш земеделски министър: Ако мотивите за смяната на Вътев са актуални, то Главчев изобщо не е трябвало да го назначава

Радев: Подкрепяме евроинтеграцията на Косово

"Все едно шефът на БФС да оглави Сметната палата": Бивш външен министър коментира Главчев

Какви промени се правят в договора със САЩ за изтребителите F-16 Block 70?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика