Петков: Оставката на Калфин е проява на политическо мъжество

526
Петков: Оставката на Калфин е проява на политическо мъжество
Снимка: БГНЕС

Оставката на социалния министър Ивайло Калфин е израз на политическо мъжество. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред "Фокус".

По думите му визията на Калфин за правене на политика не включва методите на РБ. Решението на АБВ да оттегли подкрепата си от правителството не е предизвикано от тясно партийни интереси, а от стремеж да се осигури националният интерес, допълни Румен Петков.

Реформатори и патриоти: АБВ излиза от управлението заради БСП

АБВ напуска управлението заради БСП. Около тази теза се обединиха председателят на Реформаторски блок Найден Зеленогорски и лидерът на ...

„Самоцелното съществуване на кабинета е дълбоко вредно. „Ако вие ни дадете това, ние ще останем още месец“ – това не е в стила на АБВ. Партията е имала винаги достатъчно категорични позиции, заявявали сме твърдо и позицията си с Изборния кодекс“, коментира Румен Петков. „Голяма част от нещата, които са в нарушение на демокрацията, бяха приети, но вече се минава една мярка, като отношения, като политическо виждане“, посочи зам.-председателят на АБВ.

„Кой нормален, обществено ангажиран човек ще възприеме това политическо безумие, като нещо нормално?“, попита Петков. Според него е убита възможността да се провежда политическа предизборна кампания, политически дебат или възможността за информиран избор. „Това поставя в основата фундаменталните различия, като начин на мислене и начин на правене на политика“, заяви зам.-председателят на АБВ.

По думите му единствената видима реформа е в социалната сфера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика