Петъчният парламентарен контрол се очертава постен

7116
Петъчният парламентарен контрол се очертава постен
Снимка: БГНЕС

Едва четирима министри от кабинета ще участват в редовния парламентарен контрол в петък. На депутатски въпроси на 10 юли ще отговарят вицепремиерите Румяна Бъчварова, Меглена Кунева, Томислав Дончев и министър Теменужка Петкова, предаде БГНЕС.

Първа в контрола ще участва вицепремиерът и вътрешен министър Бъчварова. Тя ще отговаря на въпроси относно допълнителното ангажиране на полицейските сили и увеличаващия се брой противозаконно отнети автомобили през последните 3 години. Бъчварова ще трябва да даде отговори и относно оценката на работата на Областната дирекция на МВР във Варна и за проверката, извършена там.

Вицепремиерът Меглена Кунева пък ще дава отговори относно координационния механизъм по подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и за разходите за осъществяване на Българското председателство на ЕС през 2018 г.

Третият вицепремиер, който ще участва в парламентарния контрол, е Томислав Дончев. Към него има питане относно общата политика и възможностите за специална целева подкрепа за Северозападен регион чрез интегрирани териториални инвестиции.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще отговаря на най-много въпроси. Тя ще трябва да каже за концесията за подземни природни богатства в находището в село Челопеч, както и за обявена обществена поръчка от Булгартрансгаз за закупуване на 160 мобилни апарата.

Петкова ще дава отговор на въпрос относно неплатените концесионни плащания на "Мини Марица изток" към бюджета на община Раднево, относно проблеми на хората в засегнатите от "Мини Марица изток" АД селища, и в частност в селата Трояново и Бели Бряг и относно инвестиции в АЕЦ Козлодуй.

Заради срещата на Бойко Борисов с еврокомисаря по земеделието и селските райони Фил Хоган, премиерът няма да участва в парламентарният контрол. Министър Десислава Танева също е ангажирана с визитата на еврогоста. В Народното събрание няма да дойдат и министърът на отбраната Николай Ненчев и министърът на икономиката Божидар Лукарски. Извън България са министърът на транспорта Ивайло Московски, на външните работи Даниел Митов, на правосъдието Христо Иванов и на здравеопазването Петър Москов.

В отпуск са регионалната министърка Лиляна Павлова, на туризма Николина Ангелкова и образователният Тодор Танев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика