Петър Славов, Мартин Димитров и Трайчо Трайков коментират пазара на горивата унас

8001
Петър Славов, Мартин Димитров и Трайчо Трайков коментират пазара на горивата унас
Снимка: facebook

Кандидатите за депутати от листата на Демократична България Петър Славов, Мартин Димитров и Трайчо Трайков излязоха с остра публикация във Facebook относно пазарът на горивата в България. Със съвместни усилия те са стигнали до следните заключения:

"- Цените на бензина и дизела пак трайно прескочиха 2-та лева (за литър), като за последния месец поскъпването е с близо 10%!

- След много усилия в миналото Народно събрание, през 2017 г., след дълга съдебна борба срещу МФ, първи изнесохме публично грижливо критите от властта данни за концентрацията на собственост и квазимонопол при собствеността и контрола върху капацитетите на данъчните складове за горива.

- По данните от 2015г., над 90% от капацитетите за дизел се контролираха от една корпоративна група!

Кандидати за депутати от листата на Демократична България са готови с 10 законопроекта - за съдебен контрол и данъци

Трите граждански лица, които се намират на 5-то място в листите на "Демократична България" (ДБ) в 23, 24 и 25 МИР в София - съответно ...

- Оттогава досега всякакви висши държавни чиновници и депутати в това, което имаме като парламент, се упражняваха да обясняват как проблеми наистина имало, ама те не можело да се решат за 2 дена.

- Накрая властта дозадълбочи проблема, като прие т.нар. картелен Закон за горивата и практически унищожи независимите малки бензиностанции. След това пък се опита да замаже темата, като предложи пряка държавна намеса (по типичен соцмодел?!) със създаването на 100 държавни бензиностанции за сметка на данъкоплатеца..от последните и 1на не видяхме наяве!

- В същото време, ние, макар и извън парламента, продължихме работата си и в идните дни ще оповестим конкретни нови разкрия за ситуацията на пазара, механизмите за ограничаване на конкуренцията, а оттам - и за поддържане на високи картелни цени!

- И по-важното, ще посочим истинските решения и как можем да работим за тях в следващото 45-то Народно събрание, ако бъдем подкрепени с преференция 11/105 в София!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com