Плевнелиев: ЕС се нуждае от нов подход към търсещите убежище

3367
Плевнелиев: ЕС се нуждае от нов подход към търсещите убежище

"Засиленият миграционен натиск представлява най-голямото предизвикателство пред ЕС и налага на европейските държави да обединят усилията си за постигане на общо политическо решение".

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с Йоахим Херман, министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на Свободната държава Бавария.

Плевнелиев: В тази държава не само се говори за олигархия, има олигархия

В тази държава не само се говори за олигархия, има олигархия. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на пресконференцията по ...

Двамата бяха единодушни, че действията на европейските институции трябва да бъдат насочени към премахване на първопричините за бежанските потоци и за отчитане на възможностите и на капацитета на ЕС да приема бежанци в рамките на определен период от време, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев подчерта, че страната ни ще засили сътрудничеството си с Република Турция по охрана на общата граница и за ограничаване на нелегалния трафик на хора към Европейския съюз, посочва БГНЕС.

„Признателни сме за ясната политика на България да регистрира влизащите на територията на ЕС бежанци“, подчерта министър Херман и добави, че Германия е готова да увеличи инвестициите си за подобряване на живота на хората в държавите от Северна Африка и Близкия Изток.

България цени високо и ще продължи да разчита на партньорството и на експертизата на Бавария за осъществяване на реформите в българската правосъдна система и в областта на вътрешните работи, заяви още Росен Плевнелиев. Държавният глава подчерта, че българските институции имат волята да изградят ефективна правораздавателна система у нас, която да отговори на очакването на гражданите и бизнеса. „Бавария има интерес от успешния завършек на съдебната реформа в България, което ще даде своя принос в изграждането на по-силна Европа“, отбеляза Йоахим Херман.

4 години като президент: Пресконференция на Плевнелиев и Попова

Държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще дадат пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпван...

Страната ни ще работи и за привличането на повече инвеститори от Германия в бързоразвиващите се сектори, като автомобилостроенето, информационните технологии и ауторсинга, отбеляза още президентът Плевнелиев и добави, че много компании от ФРГ вече са избрали България и са постигнали успех.

Над 1000 баварски фирми с 256 представителства и клонове развиват производствена и търговска дейност в България, като двустранният стокообмен достига 800 млн. евро за 2014 г. и се равнява на 15% от общия икономически обмен между страната ни и ФРГ.

Според президента Плевнелиев изграждането на нови индустриални зони и технологични паркове у нас, както и потенциалът на българското земеделие и производството на храни, също създават благоприятни предпоставки за установяването на нови партньорства между фирми от България и Бавария. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика