Плевнелиев: Кой реши, че през 2014 г. ще има избори за президент и вицепрезидент

17449
Плевнелиев: Кой реши, че през 2014 г. ще има избори за президент и вицепрезидент
Снимка: БГНЕС

Кой реши, че през 2014 г. ще има избори за президент и вицепрезидент. Това отвърна пред журналисти в Плевен президентът Росен Плевнелиев на въпрос за коментар на параграф 12 от преходните и заключителните разпоредби на новия изборен кодекс, предаде “Фокус”.

"По отношение на параграф 12, вие попитахте и аз мисля, че това е важен въпрос, който отново стига до същността на най-важния въпрос, който българските граждани зададоха през 2013 г., а той беше „кой”. „Кой?”, защото за мен е повече от ясно, че последните обяснения, които се дадоха от управляващите и от г-жа Манолова, не са искрени. Защото не става въпрос за един стандартен текст в прословутия параграф 12, става въпрос за текст, който е изпратен на Венецианската комисия, който е сложен на сайта на Венецианската комисия, и в който е посочена годината 2014 г. Аз питам: кой реши, кой е този човек, коя е тази институция, коя е тази партия, която реши, че през 2014 г. ще има избори за президент и вицепрезидент. И на този въпрос досега не сме получили отговор, очаквам", заяви Плевнелиев.

"Атака" ще поиска сваляне на имунитета на Плевнелиев

Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов пристигна в Президентството за месеца на политическите консултации, предаде “...

На въпрос дали ще наложи вето върху изборния кодекс заради спорния параграф 12, президентът Росен Плевнелиев заяви: "Обещал съм на българския народ да налагам вето с аргументи. Първо, в парламента да си свършат работата, да си приемат закона. Междувременно, в Президентството имаме експерти, правен съвет. Ще направим няколко важни срещи. За утре сме поканили много неправителствени организации, които специализират в областта на изборното законодателство, имат мнение. Влизаме в процедура - ще чуем много хора, ще формирам мнение и ще си кажа думата в рамките на конституционно установените срокове".

Президентът Росен Плевнелиев е в Плевен по повод празника на лозарите и винарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика