Плевнелиев мълчи дали ще се кандидатира за втори мандат

13296
Плевнелиев мълчи дали ще се кандидатира за втори мандат
Снимка: БГНЕС

"Не си правя сметка за следващите президентски избори". Така държавният глава Росен Плевнелиев отговори на въпроса ще се кандидатира ли за втори мандат. Президентът и служебният премиер Георги Близнашки обобщиха резултатите от работата на служебното правителство.

Отчитайки, че в условията на социално-икономическа и политическа криза служебното правителство е поело нелеката задача да гарантира финансовата стабилност и да възстанови диалога между институциите и гражданите, Плевнелиев посочи, че екипът на Георги Близнашки се е справил с основната си задача, информира БНР.

Плевнелиев: Делото на народните будители е опора на отечеството ни

По случай Деня на народните будители на тържествена церемония пред президентската институция бе издигнат националният трибагреник. Росе...

Тя по думите на президента е била:" Да внесе успокоение в нацията и да организира успешен и легитимен преход към нов парламент и правителство".

Росен Плевнелиев се е прицелил във втори президентски мандат. Това информация преди няколко месеца агенция ПИК, позовавайки се на източници от върховете на държавата.

Държавният глава сондирал намерението си в най-близкото си обкръжение и има намерение в следващите месеци да опипа почвата за новата си амбиция. В битката за преизбирането си, Плевнелиев разчитал на мощна подкрепа от приближени до него бизнесмени, както и на партията на Зелените. Някои от въпросните предприемачи и търговци, често могат да бъдат забелязани в делегацията на държавния глава в чужбина.

 

Плевнелиев: Нужно е правителство и яснота кой какво подкрепя

За мен решението е правителство преди всичко с ясна програма за действие, която е публично обявена и да е ясно кой коя част от нея подк...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com