Плевнелиев: Не съм съгласен с Борисов за ДАНС

17663
Плевнелиев: Не съм съгласен с Борисов за ДАНС
Снимка: БГНЕС

„Не мога да се съглася с положителната оценка на работата на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност". От аферата „Костинброд", през прегазването на конституционните правила през 2013 и 2014 г., когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава, и се стигне до разработката „Червеи" - имаме достатъчно основания да смятаме, че е крайно време в ДАНС да се случат промени и тази агенция да генерира сигурност, а не скандали", заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Перущица.

Председателят на ДАНС и главният секретар на МВР се стараят. Смяната им ще „възпали опозицията, отново ще започнат да си мислят, че търсим реваншизъм, конфронтация", заяви вчера премиерът Борисов.

Плевнелиев свиква КСНС заради състоянието на армията

Ще свикам Консултативен съвет по национална сигурност. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на пресконференция, предаде Аг...

Преценката и предложението за поста на главния секретар на МВР след промените в Закона за МВР е отговорност на правителството, посочи президентът.

„Тогава ще се възползвам от правомощията си по закон, но ако след повече от година подслушване на системата на МВР и работа с чувствителни архиви, включително с използване на незаконни средства, резултатът е една празна папка в ДАНС, това е огромен скандал", каза Росен Плевнелиев.

Президентът окуражи прокуратурата и Народното събрание „да стигнат докрай" в изясняването на разработката „Червеи". „Това, което виждаме, е недопустимо. Трябва да покажем, че се учим от грешките си. Апелирам всички институции, които имат отношение към случая, да стигнат докрай и да се носи отговорност. Отговорността на ръководството на ДАНС е повече от видима. Очаквам действия", подчерта президентът.

„Очаквам тази година да видя отговорни и смислени реформи - пенсионната и здравната реформа, в секторите „Сигурност" и „Енергетика", във водния сектор, които да минат през Народното събрание", заяви в президентът.

Цачева удари рамо на втория лифт на Банско

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева напълно подкрепи изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Това стана ясно по врем...

Според Плевнелиев усилията на правителството трябва да бъдат насочени и към запазване на устойчивостта на публичните финанси и трайно намаляване на дефицита. „Има сектори, в които разходите може да бъдат оптимизирани. Не е тайна, че българската енергетика е неефективна и е в тежко състояние. Същото е състоянието в секторите на здравеопазването и правораздаването. Затова реформите са необходими", отново подчерта Росен Плевнелиев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика