По екзит пол - балотажи в Пловдив, във Видин, Хасково, Шумен, Сливен*

19487
По екзит пол - балотажи в Пловдив, във Видин, Хасково, Шумен, Сливен*
Снимка: БГНЕС

Освен в Пловдив, където все пак Иван Tотев събира около 36% от гласовете по екзит пол, балотажи ще има и във Видин, Хасково, Шумен, Сливен, предаде БГНЕС.

В Шумен ще има балотаж между Любомир Христов от ГЕРБ и Иван Иванов от БСП е вероятният втори кандидат, но не е изключено и да бъде този на Реформаторите Иван Димитров. В Общинския съвет (ОС) има категорична победа на ГЕРБ с 34.9% подкрепа. Във Видин също ще има балотаж. Росица Кирилова от местна коалиция изпревари кандидата на ГЕРБ. В ОС няма изненади – ще бъде доминиран от ГЕРБ и БСП, но ще има други – този общински съвет ще бъде фрагментиран, смята "Алфа Рисърч".

Категорична победа се очертава за ГЕРБ и в Благоевград. Там Атанас Камбитов печели около 56% от вота.

По все още неофициална информация балотаж се заформя и в Плевен. Там досегашният кмет - проф. Димитър Стойков от ГЕРБ, и кандидатът на Реформаторския блок Георг Спартански имат почти равен брой гласове. Те взимат по около 35% от вота.

До 18.00 часа днес са получени 221 сигнала за нарушения на изборния процес, информират от пресцентъра на МВР. Точно оттам уточниха пред БНТ, че е имало хакерска атака срещу сайта на ЦИК. Въпреки това говорителят на ЦИК Александър Андреев не се съгласи, че може да има основание за касиране на изборите.

Фандъкова: Няма предизвестени избори, това е оценка за работата

Предизвестени победи няма, има оценка за работа. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова в централата на ПП ГЕРБ, след като резулт...

Оказано е съдействие на 20 избирателни секции. За периода от 13.30 до 17.30 часа звената на дирекция „Български документи за самоличност“ са издали на граждани общо 384 удостоверения при изгубен, откраднат, увреден или унищожен документ за самоличност.

На телефон 112 са получени 162 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес, които са предоставени на съответните областни дирекции за извършване на проверки. На откритата линия в Ситуационен център МВР са получени 77 сигнала, съотносими към дейността на МВР. За сигналите са изготвени телеграми и са изпратени до съответните областни дирекции на МВР за отношение.

*Новината е обновена към 20:34 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com