X
 
 

Почина Алекс Алексиев - политолог и анализатор

5026 17
photo of Почина Алекс Алексиев - политолог и анализатор
Снимка: БГНЕС
Алекс Алексиев - политолог и анализатор почина днес, съобщи БГНЕС. Той е син на големия български писател и карикатурист Райко Алексиев, който е убит от комунистическата власт след 09.09.1944 г.

Синът му емигрира в САЩ и се завръща за пръв път в България след промените от 10 ноември 1989 г. Алекс Алексиев става съветник на министър-председателя Филип Димитров. През 1992 г. името му е замесено в бурния политически живот и противопоставянето между БСП и СДС.

ВАС отхвърли жалбата на Алекс Алексиев срещу ЦИК, той говори за беззаконие

Беззаконието в държавата трябва да спре. Това заяви Алекс Алексиев, председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания и из...

В края на първото десетилетие на ХХI век Алекс Алексиев окончателно се установи в България. Той правеше анализи за редица медии, имаше критична гледна точка спрямо Русия на Владимир Путин и Турция на Реджеп Ердоган.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Бакунин 10 Бакунин преди 2 седмици Профил на трол?
  Един от най-големите български журналисти, Алекс Алексиев, почина ! Вечна му памет ! Комунистическите изверги убиха баща му , Райко Алексиев , пред очите му !! Виждате тук , крастави ,бесни комунистически кучета , да се гаврят с паметта им ! Заслужават ли да живеят ? В България има ,все още , живи комунисти ? Заслужават ли до живеят, палачите ? КОМУНИСТИТЕ УБИВАТ , СОЦИАЛИСТИТЕ МЪЧАТ !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Господ БОГ избави България от една ГАД !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ония от горе забавя но не забравя!!!До девето коляно!!!
 • Сега има да се шири на воля в "Свободна Европа" 8.1 Сега има да се шири на воля в "Свободна Европа" преди 3 седмици Профил на трол?
  През 1965 г. емигрира в САЩ, където след време се превръща във водещ анализатор по въпроси, свързани с СССР и страните от комунистическия лагер. Работил е като сътрудник към института „Хъдсън“, към организацията за анализи в сферата на международната сигурност RAND Corporation. В края на 80-те той е директор на българската емисия на Радио Свободна Европа.
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ония от горе забавя но не забравя!!!До девето коляно!!!
 • хамериканско копИле 6 хамериканско копИле преди 3 седмици Профил на трол?
  Един българомразец по малко!!!Аверчетата му какво се ослушват ,а не го последват?!!!В Орландовци место бОООл...
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Свободата беше единствената му кауза, достоен син на Райко Алексиев зверски убит от комунисти изверги! Хора от този мащаб рядко се раждат и още по-рядко доживявят до старост.Единствената кауза за Алекс цял живот беше Свободата. Битката му до последно беше не за здраве, за слава, за власт или за спокойни старини. Благодарение на него и на хора като него, враговете на Свободата никога няма да успея виж още ›› т да я погребат, защото тя е нетленна и безсмъртна. Отсега, Духът му вече ще бъде свободен завинаги, а ние оставаме все още върху тази българска земя, тъгувайки за него. ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ,АЛЕКС, ТИ ОСТАВЯШ ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НИ.
  : 12 !
 • ciklop50 6.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  6.1 Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 8 !
 • Дариткова 5 Дариткова преди 3 седмици Профил на трол?
  Поглед пълен с омраза за България .
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Почина един доказан ВРАГ на България ! Сега е ред на Соломон : "Майната му на православието" ! Дай БОЖЕ .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Когато за първи път се появи в България като съветник по реконтрашпионажа на Ф.Д. (сиреч да разпознава кои са му враговете), ми направи впечатление този винаги мрачен човек, който си цедеше думите една по една. Ясно беше, че е командирован от щатските спецслужби да души у нас и да заварява бъркотии когато се налага. И наистина - един български член на БЗНС му подава идеята, че сега е моментът да виж още ›› се създадат земеделски кооперации от земеделци-собственици и А.А. отговаря - Аз съм дошъл тука да ви разбия държавното земеделие, а не да го поправям. По-късно американски спец по земеделието казва "Абе как успяхте да си раздробите големите земеделски стопанства на парченца? Ние в САЩ изгубихме десетилетия докато ги окрупним, а вие развалихте готовите структури!" Алексиев беше изчезнал от полезрението за десетина години, но пак се появи, този път като "политолог, т.е. политолъжец, каквито у нас с лопата да ги ринеш. Хайде сега да оплакваме този зловреден за България човек.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Земеделие дрогарю беше разбито още 80-те години със създаването на държавните мастадонти АПК и НПКс многото администрация, клатикурци и чантъджии и бълваха продукция, памидори, яблаки, консерва изключително да задоволява гладния савецки пазар и нищо не се изнасяше в чужбина за валута и в един момент дрогарю от братския СССР решиха да вдигнат митата на земеделската продукция така таваришчи от мог виж още ›› ущая ликвидираха нашето земеделие ! После знаете какво стана при ликвидацията активите на същите стопански мастадонти-предприятия,селк.техника по хубави земи, сгради .... попаднаха в ръцете на наши дрогаре - директори и председателина АПК и НПК, партийни секретарии др.Знаем ния как беше и не се оправдавайте с А.Алексиев и Ран и Ът и тях ги приеха всички дрогаре тогава единодушно с абсолютно мнозинство!
  : 15 !
 •  ciklop50 3.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  3.1 Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 4 !
 • Вреден за България 2 Вреден за България преди 3 седмици Профил на трол?
  Нали той като представител на американския военно-промишлен комплек беше предаден за съветник на Филип Димитров ! Нали психото Филчо от Голанските възвишения заяви, че няма да продаваме оръжие на арабите, понеже те се стреляли с него . Така закла българското военно производство а американците завзеха арабския оръжеен пазар !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Чий интереси Алекс Алексиев “хибридно” е лансирал от сайтове и телевизионни студиа? Стана известно, че е получил 228 250 щатски долара от “Америка за България”. За какво ли ? За да лансира атлантически/американски “опорни точки” на български език !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ами да не беше фалирал социализма или както казваше дрогаря правешки каскет,бай ви Тошо, социализма се оказа едно недоносче нямаше А.Алексиев да лансира атлантически американски “опорни точки” на български!Да ама реалния социализъм и развитото социалистическо общество даде фира а и комунизма към които се бяхме устремили в нито в една държава не успя !
  : 12 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  1.1 Тъп си дърти Циклопе и мехура ти не задържа та се опикаваш !
  : 3 !
Нагоре
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...