Подайте оставка: Издателят на ПИК, Бареков и познати лица с писмо-ултиматум за "сглобката"

5085
Подайте оставка: Издателят на ПИК, Бареков и познати лица с писмо-ултиматум за "сглобката"
Снимка: БГНЕС

Отворено писмо на "общественици, журналисти, учени и интелектуалци до лидерите на парламентарните партии" с призив за оставка на правителството, разпускане на 49-тия парламент и възстановяване на суверенитета на България беше изпратено до лидерите на всички парламентарно представени партии.

Закана-ултиматум

"Ако правителството не подаде оставка в приемлив срок – около тъй наречената "ротация", сме решени да предприемем всички законови стъпки като граждани и сложим точка на този престъпен режим. В най-скоро време ще представим пред обществото конкретната си визия за спасяването на отиващата си българска нация, за възстановяване на поруганата българска държавност", пише като ултиматум в заключението на писмото. Там е поставен въпрос – кога щяло да има българско правителство, изповядващо "българските ценности", което ще възроди "българската култура и образование, икономика, армия, честта българска".

Кои са обществениците, интелектуалците, журналистите и т.н.

Писмото е надлежно подписано от 27 души – и имената им са доста познати.

Първи в редицата е Страхил Ангелов, подписал се като публицист. Той всъщност е бивш депутат от БСП, името му нашумя след посещение в Сирия: Режимът на Асад е платил за посещението на Страхил Ангелов, казва сирийски опозиционер. Ангелов обяви, че отишъл при Башар Асад в лично качество и в качество на народен представител, което е противоречие – народният представител представлява обществения, не своя личен интерес: Страхил Ангелов: Отидох в Сирия в лично качество и в качеството си на народен представител. Ангелов многократно е заявявал позиции, сходни и припокриващи се с тези на Кремъл: "Нощните вълци" на Путин вече са у нас, в Бургас нападнаха протестиращи срещу тях

Веднага след Ангелов личи името на Петър Волгин. Кой е той и какво защитава със сигурност има малко хора, които да не са наясно: Волгин възхвалява МОЧА пред забранената за излъчване в ЕС руска обществена телевизия (ВИДЕО). Колко му плащат всички български данъкоплатци от данъците си за това (Националното радио има бюджет заради внесените от всички данъци в българския държавен бюджет), също има известна представа: Наказание за пропаганда? БНР дава на Волгин заплата, достойна за депутат

ОЩЕ: 102-годишната Ценка ще се откаже от делото срещу Волгин, само ако той посочи гроба на мъжа й

После идва името на Недялко Недялков – издателят на Агенция ПИК. Който желае, може да отвори интернет страницата на агенцията и да си създаде впечатления, ако не е наясно: Издателят на "ПИК" нарече дете с увреждания "некво същество"

Други по-известни имена

На снимката, отляво надясно: Николай Бареков, Делян Пеевски, Цветан Василев

Най-впечатляващото от писмото

Искането към това управление да си отиде е мотивирано със следния основен аргумент: "На безпощадна ревизия се подлагат колективната памет на българина, православното християнство като религия, формирала определени мироглед и ценностна система, семейството като общност, в рамките на която се отглеждат и възпитават децата на България (...) Всичко, което властта прави в момента, ни кара да мислим, че се цели изчистването на територията ни от нас, българите, и от всичко, което може някога да напомни за съществуването ни".

В писмото сюжетна линия е и Украйна, например с твърдение как пенсионерите за пръв път не поучили коледни бонуси, а парите отишли за Украйна. Работим така, че пенсионерите да вземат максималното всеки месец, а не да има струпване веднъж годишно, по Коледа, каза преди известно време премиерът акад. Николай Денков: "Получават коледна добавка всеки месец": Денков за пенсиите по Коледа

Всеки би могъл да види пълното писмо в оригинал в Агенция ПИК, ако желае. А за финал, припомняме една стара поговорка: От трън, та на глог, когато говорим за поредните спасители на България. И още една: Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване на вота 2 в 1 през юни

Мая Манолова: С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

Депутатите приеха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Парламентът прие измененията в договора за самолетите F-16

Ваня Григорова: С Мая Манолова сме добре допълващи се вектори

Атанас Атанасов: Всички говорят за „Корал“, какъв е скандалът?

Второ извънредно заседание на парламента за един ден

В Украйна е пристигнала нова военнотехническа помощ от България

Божанов: Част от забраната на реклама на хазарт противоречи на европейското право

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика