"Политически зоопарк": Бойко Борисов вече е като Берлускони

6377
"Политически зоопарк": Бойко Борисов вече е като Берлускони
Снимка: ПЦ на МС

Водещата тема на деня безспорно е разнасянето на акциите на футболния клуб "Левски". Още рано тази сутрин Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на "Левски" на премиера Борисов.

В преносител на акциите се превърна журналистът Сашо Диков, който се появи малко преди 9:00 часа тази сутрин на входа на Министерския съвет, за да ги предаде на Бойко Борисов.

Впоследствие стана ясно, че премиерът отказва да приеме акциите. Това беше съобщено от медийния съветник на министър-председателя Бойко Борисов Севделина Арнаудова и спортния министър Красен Кралев.

Първоначално Диков обяви, че ще върне акциите откъдето ги е получил. След това обаче съобщи за получен SMS от Васил Божков и отиде да остави акциите на стадион "Георги Аспарухов".

Докато чакаше да бъде приет от изпълнителния директор на "сините" Павел Колев, Диков говори пред журналисти. Той заяви, че му е предлагано всичко - от проститутки до частни самолети, но никога не се е се поставял в служебна зависимост от когото и да било.

Сашо Диков изрази мнение, че няма нищо нередно в това да се отворят сметките на фирмата на Божков "Национална лотария" и чрез тях да се платят дълговете на отбора.

Същевременно, 24 часа писа, че шоуто с акциите на Левски, което се състоя днес пред Министерския съвет, е било грижливо планирано, а подписът върху документите не е този на Георги Попов.

Изявление даде и изпълнителния директор на "сините" Павел Колев, който обяви, че "Левски" не заслужава това, което му се случва.По думите на Колев всички варианти са възможни в момента и не само той, а и цялата администрация на клуба продължава да си изпълнява задълженията. Павел Колев не пожела да квалифицира дали ситуацията е подигравателна за феновете.

Съвсем естествено ситуацията предизвика множество интересни коментари в социалните мрежи. Подбрахме за вас някои от най-интересните.

Ето ги и тях:

Сашо Диков: Предлагали са ми проститутки и частни самолети

Пред офиса на футболния "Левски" Сашо Диков изрази мнение, че няма нищо нередно в това да се отворят сметките на фирмата на Божков "Нац...

Доктор Стойчо Кацаров

Няма пречка премиерът да придобие акциите на Левски. Няма нужда да доказва и произход на пари, защото доколкото разбах джирото е безвъзмездно(няма договор за прехвърляне)

Бойко Борисов вече е като Силвио Берлуоскони, който беше премиер и собственик на Милан.

Александър Симов (журналист и депутат от БСП)

От цялото шоу днес изпитвам най-голяма жал към телевизионните политолози, които трябва да се потят, да придават смисъл и да обясняват цирка на който сме свидетели. Това e все едно някой да тръгне да анализира "Кръстникът" - "Не бива да подценяваме политическото влияние на дон Корлеоне, който има още един неочакван пиар ход - да прати Лука Брази, за да обезсили ходовете на семейство Таталия...". Всичко, което наблюдаваме в сагата "Васил Божков и Левски" не подлежи на рационален коментар, а демонстрира нагледно в каква политическа черна дупка е България. Акциите се връщат при Борисов по същия начин по който бяха "джиросани" навремето на Васил Божков. Това е логиката на мафиотския клан, а не на демократичната държава. И всъщност тук виждаме големия проблем на подобен начин на функциониране - рано или късно се стига до реална война, или ако следваме речника на Марио Пузо "излизане на дюшеци". Разиграването на медийни циркове, уличното шоу е естествен завършек на онова в което ГЕРБ превърнаха тази държава. Разпределяне на порции, корупционни паяжини, мафиотизиране, преследване и прокурорски вендети.

Божков се изгаври класически с Борисов

Никога не е късно да станеш за резил. Тази стара българска приказка беше претворена в нова реалност предвид сутрешните събития, касаещи...

"Левски не заслужава това", е въздъхнал днес директорът на отбора Павел Колев. И той е прав, но с едно допълнение. България не заслужава това. За державу обидно. Но пък е величествена гледка да наблюдаваш как лустрото и макиажа на тази власт са оголени докрай и само можем да съжаляваме, че Марио Пузо не е жив днес. Щ

Адвокат Елена Гунчева

”Няма как да не оценя високо майтапа на Васил Божков да подари акциите на ФК „Левски“ на Борисов. Е, който си го може, си го може, може да диктаторстваш в цяла държава, ама като нямаш акъл, си личи. И няма как да го наваксаш.

Ситуацията, в която е поставен Борисов, е много забавна. Той уж много се грижи за футбола /да живеят „Бистришките тигри“ ураааааа!/, постоянно говори как подкрепя феновете, но всъщност иска да дава не свои пари, а нашите на футболистите. Затова и подаръкът много неприятно го изненада. Заедно с недоумението как да се справи елегантно със ситуацията. Ами не успя! Този отказ изглежда отвсякъде зле. Защото поставя футболният клуб в много неприятна ситуация, както и феновете. Интересно е обаче къде остана Тити Папазов, как Сашо Диков стана куриер на акциите и колко ли се е смял Божков на майтапа си.

Аз например бих приела и бих прехвърлила акциите незабавно на феновете, или пък на държавата. Но Борисов ненавижда да му припомнят, че е диктатор и иска да прилапа всичко в държавата. На принципа на крадеца, който обаче си умира да се прави на почтен човек. Е, не минава номера!

Кралев: Премиерът няма желание и моралното право да вземе акциите на Левски

Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на футболния клуб "Левски".  Новината беше обявена от медийния съветник на мини...

Нямам никакво намерение да хваля Божков, но пък безспорно направи Борисов за смях. И го притеснява, защото утре може и нещо друго да измисли. Примерно да прати по керван с камили копия от документи, уличаващи Борисов в престъпления. Примерно, де, всички знаем каква света вода ненапита е премиеринът ни. Той, дето се вика, пет лева не е взел /то си е срамно за пет лева, както казват в родната администрация: „Малкият подкуп е срам и за даващия, и за приемащия“.

Адвокат Грета Ганева

Не може да му се отрече на Божков, че разбира от хазарт- вдигна мизата.

Не може да му се отрече и че разбира от футбол- жълт картон за Борисов плюс фенове, които после разярени ще питат "ти що не взе акциите".

Едно е сигурно, тая игра ще свърши много скоро, няма да следва пътя на Цв. Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика