Политолог: Кабинетът ще подаде оставка след месец

15153
Политолог: Кабинетът ще подаде оставка след месец
Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори със сигурност ще има, но въпросът е кога. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът Димитър Димитров. Той прогнозира, че най-вероятно кабинетът ще подаде оставка точно след четири седмици.

„От договорената дата за предсрочни избори трябва да се броят два месеца назад и оставката на правителството трябва да бъде в седмицата преди изтичането на два месеца. Следователно е най-вероятно оставката да се случи точно след четири седмици или в седмицата, предхождаща условно 28 юли. Тъй като оставката ни се вижда много отдалечена във времето чисто психологически, постоянно се поддържа темата кога ще бъде подадена тя. Не е добре кабинетът да подаде оставка сега, защото като изминат редуванията в парламента с нови опити да се поддържа мнозинство, може да се стигне до изборна дата в края на август и началото на септември“, обясни Димитров.

Липсата на кворум няма да провали заминаването на Сергей Станишев за ЕП

Депутатите трябваше да гласуват прекратяването на пълномощията на Сергей Станишев като народен представител, след като вчера стана ясно...

Той коментира и решението на лидера на БСП Сергей Станишев да продължи кариерата си като евродепутат. Според експерта предвид настоящата ситуация в левицата председателят на социалистите няма полезен ход. Със заминаването на Станишев в Брюксел се отваря нов шанс бъдещото ръководство на БСП да мобилизира своите привърженици, тъй като очертаващите се избори ще бъдат критични за столетницата.

Димитров прогнозира, че в следващия парламент БСП ще прекарат мандата в опозиция и в относителна изолация, но за тях ще бъде по-важно да решат вътрешнопартийните си проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика