Вим Вендерс в България: Късметлии сте, че папата ще ви посети

3382
Вим Вендерс в България: Късметлии сте, че папата ще ви посети
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск е един от истинските лидери в съвременния свят. И затова озаглавих филма си „Човек на думата си“, защото мисля, че е така. Той живее, както се моли. Това каза световно известният режисьор Вим Вендерс, който е отново у нас, предаде репортер на БГНЕС.

Документалният филм на режисьора включва интервюта с духовния водач и кадри от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на филма папата отговаря на многобройни въпроси на хора с различна възраст и професия, обръщайки се директно и искрено към зрителите.

"Потапяне" с Алисия Викандер и Джеймс Макавой тръгва по кината

Новият филм на Вим Вендерс "Потапяне", който режисьорът представи на София Филм Фест през март, тръгва по кината от 4 май. Легендарният...

През май папа Франциск ще посети България. В отговор на въпрос днес Вим Вендерс каза, че знае, че папата ще идва. „Радвам се за вас, вие сте късметлии, защото той е невероятен мъж“, посочи той.

Днес по покана на българския комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, в София пристигна Вим Вендерс - едно от големите имена на европейското и световното кино.

Носителят на „Оскар“, германски режисьор, фотограф, писател и сценарист е в България, за да се включи заедно с комисар Габриел в две важни дискусии с българските граждани, посветени на европейските политики.

Големият Вим Вендерс идва в София, за да представи "Потапяне"

Големият Вим Вендерс се завръща в София почти 10 години след представянето на филма си "Снимки в Палермо" пред българската публика. Пре...

В ранния следобед двамата дискутираха въпросите за безопасността в интернет с ученици от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“. Вим Вендерс е посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.

„Мисля, че е важно за тези младите европейци да знаят какво да пренесат от миналото в дигиталната ера и какво имат нужда да запазят за бъдещето. Особено разликата между лъжите и истината“, каза той пред репортери.

Eврокомисарят Мария Габриел припомни, че кампанията продължава вече една година. „Стигнали сме до над 30 млн. европееца, над 15 500 училища в цяла Европа, но България в тази тема се очертава като една от най-активните и това може само да ни кара да се гордеем“, посочи тя.

От 18:00 ч. двамата ще посетят Дома на киното за специална прожекция на филма „Хотел за милион долара“. Непосредствено след прожекцията, в 20:15 ч еврокомисарят Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в диалог с публиката в киносалона на тема „Европа създава: нови възможности за европейските творци“.

Папа Франциск споделя свои размисли във филм на Вим Вендерс

Папа Франциск ще сподели важни свои размисли в нов документален филм на режисьора Вим Вендерс, номиниран за "Оскар". "Човекът на Слово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com