Пред ООН Митов призова за правна забрана за ядрени опити

3157
Пред ООН Митов призова за правна забрана за ядрени опити
Снимка: БГНЕС

Необходима е правно обвързваща забрана на ядрените опити, тъй като само по този начин режимът на разоръжаване и неразпространение ще бъде заздравен. Това заяви външният министър Даниел Митов по време на Конференцията за ускоряване на влизането в сила на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (ДВЗЯО).

Митов наблегна на значението на Договора за укрепване на режима за неразпространение на ядреното оръжие. Външният министър изрази надежда, че посланията от Заключителната декларация на Конференцията ще достигнат до държавите, които не са ратифицирали Договора и в следващите две години ще бъде постигнат значителен напредък за влизането му в сила.

Ислямска държава планирала "ядрено цунами" – най-голямото религиозно прочистване

След като успял да се внедри за 10 дни в редиците на "Ислямска държава", известен журналист разкрил, че терористите планират "най-голям...

В рамките на продължаващото си посещение в Ню Йорк за участие в 70-ата редовна сесия на ОС на ООН, министърът на външните работи се срещна и с помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд. В проведения разговор бе препотвърден стратегическия диалог между България и САЩ, обсъдени бяха актуални международни въпроси, както и резултатите от съвместната работа в основни области като сигурност и отбрана, енергийна сигурност и диверсификация и др.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика