Председателят на партия МИР поздрави Токаев за избора му за президент на Казахстан

1258
Председателят на партия МИР поздрави Токаев за избора му за президент на Казахстан
Снимка: Партия МИР

Председателят на партия МИР Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до досегашния президент на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, който ще остане на поста държавен глава на най-голямата държава в Централна Азия след проведените вчера президентски избори в страната. Токаев получи 82,45% от подадените гласове, което му осигури категорична победа още на първи тур.

В качеството си на общински съветник в София, през март 2018 г. Симеон Славчев беше инициатор една от улиците в столицата на България да бъде кръстена и да носи името на столицата на Казахстан – Астана. Славчев от години работи за укрепването на приятелските отношения между България и Казахстан и за разширяването на икономическото, културното и научното сътрудничество между двете страни и столици, пишат от пресцентъра на МИР.

Ето какво написа председателят на партия МИР Симеон Славчев в своя поздравителен адрес до президента на Република Казахстан:

Уважаеми президент Токаев,

От името на членовете и симпатизантите на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Ви поздравявам с убедителната победа на президентските избори в Казахстан.

Промените в Конституцията на Казахстан, които Вие инициирахте и които бяха приети с огромно мнозинство от казахстанския народ на проведения на 5-ти юни 2022 г. Национален Референдум, са важна и правилна стъпка към изграждането на нов, модерен, демократичен и справедлив Казахстан. Вашият избор за президент на Република Казахстан с тази огромна обществена подкрепа е доказателство, че казахстанският народ Ви гласува доверие за провеждане на структурните икономически реформи, които ще допринесат за създаването на нов и справедлив Казахстан.

Уважаеми, президент Токаев,

Република Казахстан е стратегически партньор на България, тъй като двете страни сме естественият мост между Европа и Азия. България и Казахстан освен че имат обща история, имат и общо бъдеще, защото Азия е регион с изключително важно значение за финансовата и икономическата сфера, геополитиката, мира и борбата с климатичните промени. Именно затова Казахстан е естествен и стратегически партньор на България и съм убеден, че с Вашия избор за президент на Република Казахстан още повече ще се задълбочат приятелските отношения между България и Казахстан и ще развият огромния потенциал за икономическо, културно и научното сътрудничество между двете страни.

Във Ваше лице Казахстан има един силен лидер и държавник, който се грижи за добруването на народа си и поставя неговия интерес над всичко. Приветстваме Вашето стратегическо намерение да превърнете Казахстан в най-важния сухопътен коридор между Азия и Европа, нещо за което страната Ви има всички дадености, а и настоящата геополитическа ситуация го изисква.

Уважаеми, президент Токаев,

във Ваше лице ние от партия МИР виждаме съмишленик и сме готови заедно да положим усилия за изграждането на устойчиво и стратегическо партньорство между България и Казахстан.

Пожелаваме на Вас и целия казахстански народ здраве, щастие, мир и благополучие!

Успешна и ползотворна работа!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика