Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

6993

Имаме нужда от още 24 часа, за да финализираме споразумението. Важно е всичко да бъде изговорено, защото е важно да се каже, че ние сме заедно, защото споделяме общи принципи. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел на излизане от президентството, след като прие първия проучвателен мандат.

По думите ѝ между преговарящите страни няма противоречия за приоритетите – съдебната система, регулаторите и борбата с корупцията.

"Моля ви да ни дадете възможността в максимално кратък срок да го изговорим. Трябва да изчистим в максимално кратко време това", настоя Габриел пред медиите, които я засипаха мигновено с въпроси. Още: Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

"Казах много ясно защо сме тук заедно, защо отсрещната страна те моли за още малко време. Моля ви да ни дадете възможността това нещо да го изговорим в максимално кратък срок - 7 дни е срок, който не приемам, трябва в максимално кратко време да изчистим всичко", обърня се тя към журналистите.

По-рано днес източници на Actualno.com съобщиха, че ГЕРБ ще подпише коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната - Демократична България". Условието е да бъде подписан и списък с министрите, които ще бъдат в следващия кабинет с премиер Мария Габриел. Пълния списък вижте тук.

ПП-ДБ не хареса имена в кабинета

На свой ред настоящият премиер в оставка Никола Денков обяви, че едва днес са видели кои са проектоминистрите за кабинета "Габриел" и към настоящия премиер тези имена за тях са неприемливи.

"Това, което беше представено като проектосъстав, в този вид това за нас е неприемливо. След като приключат преговорите и когато има общо съгласие, тогава с г-жа Габриел ще ви кажем кое е прието и кое не", посочи той. Още: Кирил Петков каза на Борисов какво ще загуби България с предсрочни избори

"Ясно е, че в пакет трябва да вървят и Споразумението, и състава на МС. До вчера нямахме яснота ще бъде ли подписано Споразумението или не. Вчера ни казаха, че не, а днес - че ще го подпишем. Нашето разбиране е, че трябва да се подпишат заедно", каза Николай Денков. 

След края на изявлението от пресцентъра на партията на Бойко Борисов разпространиха съобщение, в което се казва, че преговорният екип на ГЕРБ, начело с Мария Габриел, е прие предложението на коалиция ПП-ДБ за още 24 часа преговори.

"Заявяваме категорично, че утре, 19.03.2024 г., преговорите с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12:00 часа. Кандидатът на ГЕРБ за министър – председател Мария Габриел ще отиде утре при президента Румен Радев с окончателното решение".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика