Премиерът опроверга Петков: Не сме разговаряли за Борисов

17011
Премиерът опроверга Петков: Не сме разговаряли за Борисов
Снимка: БГНЕС

Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. Но никога не сме говорили за негови срещи с г-н Борисов. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по повод изказване на Румен Петков, че двамата са обсъждали лидера на ГЕРБ, предаде „Фокус”.

По-рано днес Петков заяви, че по повод АЕЦ „Белене” Бойко Борисов го е уверил, че ако има чуждестранен инвеститор, който поема всички разходи по изграждането, групата на ГЕРБ ще го подкрепи. „Гордея се с този разговор. Това стана преди няколко месеца... за това информирах премиера Пламен Орешарски - преди и след срещата”, заяви той.

С новите дългове връщаме стари, вече намалихме дълга, казва Орешарски

Вземаме новите заеми, за да изплатим старите. Това няма да доведе до увеличение на дълга, заяви министър-председателят Пламен Орешарс...

Абсурд! Такъв запис няма, категоричен бе Петков, чието име бе посочено в записа, публикуван от „Галерия", в който участват още Георги Първанов и Бойко Борисов. Вчера и двамата отрекоха да са имали среща. Той обаче не посочи име, нито загатна в каква посока трябва да се търси босът. Като извършители на подобни записи Петков заподозря бивши служители на службата, ръководени от бос.

"ГЕРБ дълго време не бяха в залата. Струва ми се, че те все още са в търсене на идентичността си като опозиция", пък заяви днес Орешарски в парламента след като ГЕРБ напуснаха пленарната зала, тъй като не се съгласиха с процедурата за отчет на премиера.

По време на парламентарния контрол днес Орешарски заяви, че се взимат нови заеми, за да се изплатят стари, но това няма да увеличи дълга на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com